Pressmeddelande

Medaljregn – två guldmedaljer + ett brons i Sveriges största vintävling

Guld till Bolla Le Poiane Amarone 2016. Guld till Leth Grüner Veltliner 2020. Brons till ERNST Sauvignon Blanc 2020. Tre vinnarviner från Domaine Wines-portfölj i Vinordic Wine Challenge – det kallar vi medaljregn!

Den prestigefulla tävlingen Vinordic Wine Challenge har genomförts i mer än 20 år och är den största vintävlingen i Sverige. Den arrangeras i samarbete mellan Stockholmsmässan och Allt om Vin.

I år har tre av våra mest populära viner fått utmärkelser i tävlingen. Vi är mycket stolta över våra vinnarviner, folkkära viner från Frankrike, Italien och Österrike.

Alla vinerna i tävlingen provas blint av de mest framstående vinskribenter och vinexperter vi har i landet. Vinerna är uppdelade i kategorier efter prisklass och typ av dryck. Något som sticker ut från föregående år är att det är en markant ökning när det kommer antalet provade viner – det slår alla rekord med 1 100 provade viner i år vilket är 240 fler än förra året. Att då ha tre viner på pallplats är extra glädjande.

Alla vinnarvinerna finns att köpa på Systembolaget. Här följer fakta om vinerna och juryns kommentarer till vinerna.

GOLD TROPHY 2021 – Bolla Le Poiane Amarone
Årgång: 2016
Art.nr: 70215-01
Pris: 259 kr
Juryns vinnarmotivering;
Nyanserad kryddig smak med inslag av fat, mörka körsbär, kakao, kanel, russin, peppar och nötter. Serveras vid 18°C till rätter av mörkt kött eller lagrade hårdostar”.

Här finns mer information om vinet: https://domainewines.se/produkter/bolla-le-poiane-amarone/

GOLD TROPHY 2021 – Leth Grüner Veltliner
Årgång: 2020
Art.nr: 4200-01
Pris: 89 kr
Juryns vinnarmotivering;
Fruktig smak med inslag av päron, melon, vitpeppar, persika och citrus. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk, skaldjur eller kyckling”.

Här finns mer information om vinet: https://domainewines.se/produkter/leth-gruner-veltliner/

BRONZE TROPHY 2021 – ERNST Sauvignon Blanc Chardonnay
Årgång: 2020
Art.nr: 78659-01
Pris: 99 kr
Juryns motivering;
Ungdomlig fruktig, mycket frisk smak med inslag av päron, äpplen, persika och citron. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur eller till sallader”.

Här finns mer information om vinet: https://domainewines.se/produkter/ernst-sauvignon-blanc/

 
« Tillbaka till översikt