Om oss

Det finns många bra viner i Sverige. Och många duktiga vinleverantörer. Därför är vi väldigt stolta över att vara en av de största leverantörerna av vin på den svenska marknaden. Vi säljer vin till Systembolaget, grossister, tax free-operatörer och restauranger.

Genom att leverera bra produkter och ge våra kunder den service som vi själva skulle önskat oss, vill vi alltid överträffa deras förväntningar. Och det gäller oavsett om kunden är en inköpare på Systembolaget, en restauranggäst eller en privatperson.

Domaine Wines värnar om att skapa lyckade samarbeten med våra leverantörer och förvaltar gemensamma och egna varumärken väl. Våra samarbeten med vinproducenterna runt om i världen bygger på långsiktiga och personliga relationer.

Vi importerar viner från jordens alla hörn. Men bara om de uppfyller våra krav – ett vin skall vara väl värt sitt pris, oavsett hur mycket du betalar.

Hållbart och ekologiskt har varit med oss länge. Vårt sortiment för ekologiska drycker är idag cirka 25% av den totala volymen och vi deltar sedan starten aktivt i Dryckesbranschens Klimatinitiativ för att tillsammans med branschkollegor driva klimatarbetet på rätt håll.

Domaine Wines grundades 1998 av Arne Skog som framgångsrikt la grunden för företaget. Hösten 2011 tillträdde Staffan Liss som VD. Med lång och bred erfarenhet från dryckesbranschen, och ett stort engagemang, har företaget utvecklats starkt under hans ledning.

Efter lite mer än 20 års passionerat och hårt arbete är Domaine Wines Sweden AB idag ett väletablerat företag, sedan våren 2020 dotterbolag till Galatea-koncernen, i ett tryggt ägarskap under Sveriges största restauranggrossist Martin & Servera, i sin tur ägt av Axel Johnson. Ägarkonstellationen inbjuder till synergier, nya visioner och en fortsatt expansion för vår verksamhet.

Välkommen till oss!

 

Ewa Wirström
Affärsområdeschef vin

ewa.wirstrom@domaine.se

KONTAKTPERSONER DOMAINE WINES

Ewa WirströmAffärsområdeschef vin

Med mångårig erfarenhet från vinbranschen driver Ewa våra affärer med partners och kunder i fokus.

 

Staffan LissKommersiell direktör

Hösten 2011 tillträdde Staffan Liss som VD för Domaine Wines Sweden. Med lång och bred erfarenhet från dryckesbranschen och ett stort engagemang har företaget utvecklats starkt under hans ledning. Idag verkar Staffan som kommersiell direktör inom koncernen.

 

Arne SkogGrundare av Domaine Wines

Sedan vårt företag grundades 1998 har vi vuxit genom egen erfarenhet. Ett långsiktigt arbetssätt, strategiska målsättningar och ett nära samarbete med våra partners är vår väg framåt.

 

Våra producenter

Vi importerar viner från jordens alla hörn. Men bara om de uppfyller våra krav – ett vin skall vara väl värt sitt pris, oavsett hur mycket du betalar. Arbetet på vingårdarna ska vara miljövänligt och hållbart. Våra samarbeten med vinproducenterna runt om i världen bygger på långsiktiga och personliga relationer.

Klicka på kartan nedan för att se viner från respektive land/region.