Pressmeddelande

Domaines Paul Mas utsedd till EUROPEAN WINERY OF THE YEAR 2020

Nu i dagarna nåddes vi av glada nyheter från Frankrike. Domaines Paul Mas har utsetts till European Winery of the Year 2020. Med anor från regionen sedan 1892 har Jean-Claude Mas växt upp med vinet som passion i Languedoc, en vinmakare och företagsledare med karaktär och stark vilja att visa allt det regionen har att erbjuda.

Här på Domaines Paul Mas kombinerar Jean-Claude Mas passionen för vinet med familjearvet i en modern tappning och gör viner som många tycker om, prisvärda viner oavsett prislapp.

”Det är för den ypperliga tillförlitligheten och kvalitet över hela vinportföljen, med en unik känsla för stil och uttryck av Languedoc, som Wine Enthusiast utnämner Domaines Paul Mas till årets europeiska vinhus.” Lauren Buzzeo

Välförtjänt utmärkelse, ett kvitto på hårt arbete i kombination med goda viner som många tycker om, t ex är vinerna Claude Val som säljs i Sverige att betrakta som svenska klassiker från vingården, de har funnits över tio år på Systembolaget, ett vitt och ett rött vin. Samtidigt satsar Jean-Claude stort på just dessa viner. Vinodlingen där druvorna till Claude Val Rouge frodas har nyligen konverterat till ekologisk odling och vinet är från och med årgång 2019 ekologiskt certifierat. Ett exempel på hur Jean-Claude Mas tar fasta på ursprung och i en föränderlig värld där medvetna konsumenter efterfrågar ekologiska viner satsar på framtiden.

Domaines Paul Mas har flera viner tillgängliga att köpa i Sverige på Systembolaget och många av vinerna finns även på restauranger runt om i landet.

För mer information om sortimentet: https://domainewines.se/producent_tax/domaines-paul-mas/

Claude Val finns på Systembolaget:
https://www.systembolaget.se/sok/?textQuery=claude%20val

Côté Mas Rosé Organic finns på Systembolaget:
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/cote-mas-228201/

Länk till artikel på engelska:
https://www.winemag.com/2020/11/11/domaines-paul-mas-european-winery-year-wsa2020/?fbclid=IwAR1lkJnBPWVuouWhB3Ebbl9BN0L-uLaL4yzb1-DmY7a8y010Vq7Lu4Vcu2w

 

 
« Tillbaka till översikt