Bolla Amarone – en klassisk amarone!

BOLLA Le Poiane Amarone 2014 – en klassisk amarone, gjord med den ursprungliga tekniken där druvorna torkas genom en naturlig process under tre månader. Vinet lagras sedan cirka fyra år på ekfat. Smaken går åt mörka körsbär, plommon, russin, mörk choklad och kryddor. Avslutningen är lång, djup och balanserad. Avnjut till dina favorithårdostar, nötkött, lamm eller vilt.

Vill du veta mer om vinet och vingården BOLLA? Titta gärna på filmen från vingården!

SMAKA PÅ ITALIEN – AVSNITT 1. BOLLA, AMARONE & DEN HEMLIGA RESTAURANGEN, med Carina Mian.

Sommelier Carina Mian tar med dig på en smakresa genom norra Italien där vi får besöka välrenommerade vinhus och lär oss om goda viner och lokala råvaror. Följ med Carina till vinhuset BOLLA där hon träffar vinmakaren Christian Zulian. Här får vi svar på lite funderingar kring appassimento-metoden. Resan går sedan vidare till en ”hemlig” restaurang för en himmelsk lunch och ett besök i köket. Vi får även lära oss hur man gör parmesanost i distriktet Emilia-Romagna.

Trevlig resa!

Carina Mian och teamet från Vinhyllan som producerat filmen besökte BOLLA sommaren 2018.

BOLLA Le Poiane Amarone finns att köpa på Systembolaget. Se om vinet finns på hyllan i din butik här:
https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/bolla-le-poiane-7021501

Artikelnummer: 70215

 

 

 

 

 

 

 

Drinkwise

Drinkwise är alkoholbranschens initiativ för sunda attityder kring alkohol och konsumtion.

Alkoholdrycker är en del av måltidskulturen, och för många en del av en komplett måltidsupplevelse. Det är viktigt att värna om. Samtidigt är alkoholkonsumtion förknippat med risker som vi har ett ansvar att informera om.

Vår branschförening Sprit & Vinleverantörsföreningen (SVL), har tagit initiativ till det svenska arbetet genom Drinkwise. Drinkwise är en del av den europeiska satsningen www.responsibledrinking.eu, där branschen tar ett ansvar för konsumentinformation. Genom internationell samverkan och dialog kan vi verka för ett ansvarsfullt förhållningssätt till alkohol.

Drinkwise är en svensk plattform för information, diskussion och reflektion om attityder kring alkohol och hur alkohol ska konsumeras på ett ansvarsfullt sätt.

Som medlem i SVL stödjer Domaine Wines arbetet med Drinkwise. Vår förhoppning är att Drinkwise i sin nya tappning – med ny logotyp och nylansering av hemsidan – ska kunna vara ett verktyg för att dela kunskap och nå ut med information.

Här hittar du Drinkwise!
drinkwise-web1

Pressmeddelande från SVL skickas ut i samband med nylanseringen:
Pressmeddelande Torsdagen den 8 mars 2018 Nylansering Drinkwise

 

 

Protokoll

Här kan du ladda ner ett praktiskt provningsprotokoll för 4, 5 och 6 vinglas. Bara för dig att skriva ut på vanligt papper och duka med när du arrangerar vinprovning hemma. Samtidigt som det är trevligt för gästerna att kunna anteckna själva under provningen är det proffsigt förberett av provningsledaren! Behöver du tips på viner som är kul att prova ihop? Hör i så fall av dig till oss på info@domaine.se så tipsar vi gärna om bra upplägg.

Lycka till!

provningsunderlägg_4-glas

provningsunderlägg_5-glas

provningsunderlägg_6-glas

 

 

 

ERNST VIN – Bara riktigt bra viner förtjänar min signatur

“Om druvorna, solen och jorden vore instrument är vinet musiken som uppstår”

Ernst Kirchsteiger

 


ERNST Mousserande Brut
– ett seriöst och samtidigt fruktigt mousserande vin som passar till fisk och skaldjur. Gott att servera till matiga sallader, soppor och asiatisk mat. Eller i sin enkelhet som aperitif med goda tilltugg, gärna något med lite sälta – som lantchips, lagrad ost och lufttorkad skinka. Servera ERNST Mousserande väl kylt.

ERNST Mousserande Brut finns på Systembolaget. Art nr: 73755

 

ERNST Sauvignon Blanc Chardonnay – det perfekta fiskvinet, krispigt fräscht i sin stil. Vinet uppvisar en härlig fräschör med inslag av päron, vita vinbär, örter och citronskal. Vinet är ljuvligt aromatiskt och eftersmaken lång och elegant av frukten. Vinet är gjort på ekologiskt odlade druvor som skördas i slutet av augusti och början av september. ERNST vita vin passar perfekt till havskräftor med en klick aioli, abborre med citron, pepparrot och örter eller till färska räkor. Servera vinet väl kylt.

ERNST vita finns på Systembolaget. Art nr: 78659


ERNST utvalda från Toscana
– det här röda vinet lanserades i juli 2013 och blev snabbt en favorit när det kommer till ett välgjort och balanserat ”kändisvin”. ERNST utvalda från Toscana görs på sangiovese- och merlot-druvor som handplockas från noga utvalda vingårdar i Toscana. Alla druvor är 100 % ekologiskt odlade. Musten får macerera med skalen i 10 till 15 dagar innan den jäses färdigt under temperaturkontroll. Vinet lagras sedan cirka sex månader på franska ekfat innan det buteljeras. ERNST röda är ett elegant vin med toner av solmogna körsbär, plommon, örter och choklad. Avslutningen är lång och balanserad med mjuka tanniner och en härlig eftersmak av solmogen frukt. Servera gärna ERNST röda till lamm med örter och vitlök, smakrika korvar samt mustiga vegetariska rätter. Vinet är även ett utmärkt sällskapsvin.

ERNST röda finns på Systembolaget. Art nr: 79635

 

I DET ENKLA BOR DET GODA. Fråga efter ERNST VIN på Systembolaget.