ERNST VIN – Bara riktigt bra viner förtjänar min signatur

“Om druvorna, solen och jorden vore instrument är vinet musiken som uppstår”

Ernst Kirchsteiger

 

ERNST Sauvignon Blanc Chardonnay – det perfekta fiskvinet, krispigt fräscht i sin stil. Vinet uppvisar en härlig fräschör med inslag av päron, vita vinbär, örter och citronskal. Vinet är ljuvligt aromatiskt och eftersmaken lång och elegant av frukten. Vinet är gjort på ekologiskt odlade druvor som skördas i slutet av augusti och början av september.

ERNST Sauvignon Blanc Chardonnay passar perfekt till havskräftor men en klick aioli, abborre med citron, pepparrot och örter eller till färska räkor.

Servera det här vita vinet väl kylt.

ERNST vita finns på Systembolaget. Art nr: 78659


ERNST utvalda från Toscana
– det här röda vinet lanserades i juli 2013 och blev snabbt en favorit när det kommer till ett välgjort och balanserat ”kändisvin”. ERNST utvalda från Toscana görs på sangiovese- och merlot-druvor som handplockas från noga utvalda vingårdar i Toscana. Alla druvor är 100 % ekologiskt odlade. Musten får macerera med skalen i 10 till 15 dagar innan den jäses färdigt under temperaturkontroll. Vinet lagras sedan cirka sex månader på franska ekfat innan det buteljeras.

ERNST utvalda från Toscana är elegant med toner av solmogna körsbär, plommon, örter och choklad. Avslutningen är lång och balanserad med mjuka tanniner och en härlig eftersmak av solmogen frukt.

Servera det här röda vinet till lamm med örter och vitlök, smakrika korvar samt mustiga vegetariska rätter. Vinet är även ett utmärkt sällskapsvin.

ERNST röda finns på Systembolaget. Art nr: 79635

 

I DET ENKLA BOR DET GODA – Fråga efter ERNST VIN på Systembolaget!

 
« Tillbaka till översikt