ERNST VIN – Bara riktigt bra viner förtjänar min signatur

“Om druvorna, solen och jorden vore instrument är vinet musiken som uppstår”

Ernst Kirchsteiger

 


ERNST Mousserande Brut
– ett seriöst och samtidigt fruktigt mousserande vin som passar till fisk och skaldjur. Gott att servera till matiga sallader, soppor och asiatisk mat. Eller i sin enkelhet som aperitif med goda tilltugg, gärna något med lite sälta – som lantchips, lagrad ost och lufttorkad skinka. Servera ERNST Mousserande väl kylt.

ERNST Mousserande Brut finns på Systembolaget. Art nr: 73755

 

ERNST Sauvignon Blanc Chardonnay – det perfekta fiskvinet, krispigt fräscht i sin stil. Vinet uppvisar en härlig fräschör med inslag av päron, vita vinbär, örter och citronskal. Vinet är ljuvligt aromatiskt och eftersmaken lång och elegant av frukten. Vinet är gjort på ekologiskt odlade druvor som skördas i slutet av augusti och början av september. ERNST vita vin passar perfekt till havskräftor med en klick aioli, abborre med citron, pepparrot och örter eller till färska räkor. Servera vinet väl kylt.

ERNST vita finns på Systembolaget. Art nr: 78659


ERNST utvalda från Toscana
– det här röda vinet lanserades i juli 2013 och blev snabbt en favorit när det kommer till ett välgjort och balanserat ”kändisvin”. ERNST utvalda från Toscana görs på sangiovese- och merlot-druvor som handplockas från noga utvalda vingårdar i Toscana. Alla druvor är 100 % ekologiskt odlade. Musten får macerera med skalen i 10 till 15 dagar innan den jäses färdigt under temperaturkontroll. Vinet lagras sedan cirka sex månader på franska ekfat innan det buteljeras. ERNST röda är ett elegant vin med toner av solmogna körsbär, plommon, örter och choklad. Avslutningen är lång och balanserad med mjuka tanniner och en härlig eftersmak av solmogen frukt. Servera gärna ERNST röda till lamm med örter och vitlök, smakrika korvar samt mustiga vegetariska rätter. Vinet är även ett utmärkt sällskapsvin.

ERNST röda finns på Systembolaget. Art nr: 79635

 

I DET ENKLA BOR DET GODA. Fråga efter ERNST VIN på Systembolaget.

 
« Tillbaka till översikt