Pressmeddelande

Världsnyhet från Champagne Pommery lanseras i Sverige!

Hela världen vill ha den nya champagnen från Pommery – och det är till Sverige den kommer!

Torsdagen den 7 juni var det världspremiär i Sverige för champagnen som hela världen vill ha – Champagne Pommery Apanage Blanc de Blancs. På Operakällaren i Stockholm presenterade ägaren till Vranken Pommery Monopole, Madame Nathalie Vranken nyheten för den svenska journalistkåren.

Svenskarna är ett av världens mest champagne-intresserade folk och därför väljer det anrika champagnehuset Pommery att lansera sin nya cuvée i just Sverige. Pommery har funnits länge på den svenska marknaden – redan 1955 när Systembolaget grundades fanns champagne från Pommery med i sortimentet. De senaste åren har vinhuset letat efter möjligheten att lansera en ny champagne och valet föll på den svenska marknaden.

Trots att man exporterar till 130 länder så blir det nu Sverige som får äran att bli först att lansera Champagne Pommery Apanage Blanc de Blancs.

Vranken Pommery Monopole är idag världens näst största champagne-grupp och företaget driver Madame Nathalie Vranken tillsammans med sin make Mr Paul-François Vranken.

Staffan Liss, VD på Domaines Wines, om samarbetet med Pommery:

”Ett mycket spännande samarbete som vi inleder med champagnehuset Pommery, där vi på Domaine Wines får möjlighet att arbeta med en stor aktör som nu satsar på att bli mer tillgängliga för de svenska champagne-konsumenterna.”

Om champagnehuset Pommery
Pommery grundades redan 1836 och är ett champagnehus av rang och innovation. De var först med att göra brut-champagne, dvs torr champagne med max 12 g socker per liter, och de är idag den största enskilda ägaren av Grand Cru-vingårdar, de högst klassificerade vingårdarna i Champagne.

Pommery får fyra av fem stjärnor av champagneexpert Richard Juhlin vilket innebär att det är en ”fantastisk producent där vissa viner håller världsklass”.

Produktinformation
Pommery Apanage Blanc de Blancs Brut är gjord på 100% chardonnay. Chardonnay-druvan ger en frisk och elegant champagne med toner av jasmin, gröna äpplen och solmogen citrus. Pommery Apanage Blanc de Blancs Brut serveras med fördel som aperitif, eller till fi sk och skaldjur. Tack vare den friska syran är detta ett utomordentligt bra lagringsvin som kan lagras i 10 –15 år utan problem.

Pommery Apanage Blanc de Blancs Brut
Art. nr. 75319
Pris 399 kr
Storlek 750 ml


PRESSBILDER

Madame Vranken från champagnehuset Pommery

 

Arne Skog, grundare Domaine Wines och Staffan Liss, VD Domaine Wines

Champagne Pommery Apanage Blanc de Blancs lanseras, juni 2018


Pressinformation

För mer information, vänligen kontakta Camilla Ericson: camilla.ericson@domaine.se, 0704-160030

 
« Tillbaka till översikt