Pressmeddelande

Två årgångar – två guld till Rua!

Rua Pinot Noir 2014 – sålde fort slut, nu finns 2015 i Sverige. Rua Pinot Noir är ett suveränt vin från en långväga vingård där man valt att certifiera sig inom hållbarhet. Det här vinet har ökat i popularitet senaste året och sålde snabbt slut på årgång 2014. Nu finns 2015 i butik. Båda årgångarna har vunnit guld i Decanter World Wine Awards.

Rua_liten

Rua Pinot Noir 2014 fick redan vid lanseringen goda omdömen från experterna, vann sedan guld i den mest anrika vintävlingen på Nya Zeeland, Royal Easter Show Wine Award 2015 samt att det blev guld även i New Zealand International Wine Show 2015.

Här i Sverige fick vinet högsta poäng – 6 prickar på tärningen – av Svenska Dagbladets vinskribent Mikael Mölstad (20160408).

I början av juni fick vi det glädjande beskedet att inte bara den hyllade årgången 2014 utan också nyligen släppta 2015 fick ta emot GULD av Decanter World Wine Awards 2016. Dubbelguld till Rua med andra ord! På vingården är det ett mycket lyckligt team som tar emot dubbelguldet från världens främsta vintävling DWWA.

Rua Pinot Noir 2015 är gjort på enbart druvan pinot noir, vinet är sedan lagrat på mestadels gamla franska ekfat i 7 månader och buteljeringen gjordes i december 2015. Vinet har en nyanserad, lite kryddig ton med smak av svenska skogsbär och jordgubbe med en insmickrande fruktighet som är väl balanserad av fruktsyran och en integrerad fatlagring.

Vinet finns på Systembolaget. Gott till grillat, passar till fisk, fågel och kött!

OM VINGÅRDEN
Vinet kommer från vingården Akarua i Central Otago på Nya Zeeland. Akarua är specialiserade på just druvan pinot noir som trivs väldigt bra i regionen. Akarua är medlemmar i Sustainable Winegrowing New Zealand som grundades 1995 för att främja hållbar vinproduktion i landet.

PRODUKTINFORMATION
Rua Pinot Noir 2015 (2014 är slutsåld world wide)
Pris: 159 kr
Artikelnummer: 6265

 

Ladda ner produktblad (PDF)
 
« Tillbaka till översikt