Pressmeddelande

Tillfällig exklusiv lansering från Barbadillo – släpps 8 juni 2021

Manzanilla Pasada en Rama Pastora – en unik produkt från Barbadillo släpps i det exklusiva sortimentet den 8 juni. Endast 600 flaskor finns allokerade för Sverige.

Barbadillos signum är Manzanilla och deras ’Pastora’ är deras finaste Manzanilla – det var också den första manzanillan någonsin att buteljeras (1827). Först, störst och fortfarande bäst med andra ord.

”En Rama” betyder att vinet är ofiltrerat och har därför ’extra mycket karaktär’. Vinet har lagrats i hela 9 år i solera men är ändå friskt och superfräscht! Det är superenkelt att kombinera torr sherry med mat – t ex utmärkt att servera till skaldjur, grillad fisk, rökt lax, sushi, sashimi, grillade grönsaker, mandlar och nötter och annat gott med hög sälta. Manzanilla upplevs som väldigt friskt men har mycket låg syra – en av anledningarna till att det är så lätt att kombinera med mat (syran krockar inte). Friskheten i vinet kommer från ämnen som utvecklas under unika lagringsmetoden under flor.

Barbadillo som fortfarande är ett familjeföretag firar 200 år i år, här vet man hur en Manzanilla ska göras! Tänk på att servera sherryn sval.

Journalisten Johan Franco Cereceda listar den här sherryn som en av ”33 sherry att prova innan du dör” – så ett hett tips är att göra just det.

Art nr: 92745-02
Produktnamn: Manzanilla Pasada en Rama Pastora
Pris: 129 kr

För att se om sherryn finns tillgängligt att köpa:
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/manzanilla-9274502/


Vackert och vilsamt utvecklas sherry i världsklass hos Barbadillo.

 
« Tillbaka till översikt