Pressmeddelande

Saint Cosme kniper prestigepris!

Guldvinnare från Chateau de Saint-Cosme i Frankrike. Vid Allt om Vins årliga presentation av årets bästa viner nu i veckan tillkännagavs det att Frankrike är årets vinland följt av Italien och Tyskland.

Med många franska viner på topplistorna och framför allt ett av våra viner – Saint Cosme Côtes-de-Rhône 2013 som knep prestigepriset GULD i sin kategori för folkvalda röda viner 2014 – känns Frankrike som ett bra vinval i år!

På vinhuset Chateau de Saint-Cosme låter Louis Barruol, ägare och vinmakare, hälsa att ”Vi är väldigt stolta över att få det här fina priset. Det är verkligen en guldvinnare det här vinet”, säger Louis Barruol. Vidare berättar han att just den här årgången var exceptionellt bra för syrah från södra Rhône eftersom mognadsprocessen gick stegvis och det gav årgång 2013 en stilig och fyllig smak med bra motstånd.

Guldvinnar-liten

Chateau de Saint-Cosme är en av de ledande kvalitetsproducenterna i södra Rhône med bas i den lilla byn Gigondas. Deras viner släpps främst i det exklusiva sortimentet på Systembolaget och oftast i ett högst begränsat antal flaskor som allokerats till svenska marknaden, men just Saint Cosme Côtes-de-Rhône 2013 finns sedan förra sommaren att köpa på Systembolaget runt om i Sverige.

Som en extra bonus fick Saint Cosme Côtes-de-Rhône 2013 även omdömet FYND! Vinet kostar 99 kronor. Art nr: 74503

 
« Tillbaka till översikt