Pressmeddelande

RUA Pinot Noir 2017 – bästa vinet i Sydney International Wine Competition

RUA Pinot Noir som kommer från Akarua i Central Otago, Nya Zeeland, har tagit domarna i tävlingen med storm och får ta emot det prestigefulla priset Joy Lake Memorial Championship Perpetual Trophy for Best Wine of Competition i Sydney International Wine Competition 2019.

RUA Pinot Noir 2017 vann hela tre utmärkelser!
• Bästa pinot noir
• Bästa röda vin
• Bästa vinet i hela tävlingen!

Ofta är viner som hamnar överst på prispallen slutsålda sedan länge. I det här fallet finns just det här vinet, och just den här prisbelönta årgången, att köpa hemma i Sverige på Systembolaget.

Först bedömdes över 1 700 viner av de 13 domarna, varav fem i juryn kan titulera sig Master of Wine. I nästa steg provades alla toppvinerna tillsammans med matchande maträtter. Den här tävlingen är unik på det sättet att man provar alla vinnarvinerna tillsammans med mat och inte bara blint, därefter utnämns det bästa vinet. Att hamna högst upp på prispallen som RUA gjort bekräftar det som många svenska vinvänner redan vet, att RUA Pinot Noir är ett toppvin och dessutom ett utmärkt matvin!

De fem senaste årgångarna av RUA Pinot Noir har alla fått pris från både nya zeeländska och internationella vinskribenter. Totalt sett är det omtyckta vinet uppe i 12 guldmedaljer och fem troféer på fem årgångar.

James Suckling, välkänd vinrecensent, ger RUA Pinot Noir 2017 hela 92 poäng och RUA får ett speciellt omnämnande i rapporten från Nick Stock: ”RUA 2017 levererar en fräsch, fruktdriven stil på vin med bra längd och massor med koncentration för pengarna.”

RUA Pinot Noir 2017
Art nr: 6265
Pris: 159 SEK
Flaska: 750 ml
https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/rua-626501

 
« Tillbaka till översikt