Pressmeddelande

Rua Pinot Noir 2014 – hållbart vin som skördar fina poäng

Från en av våra långväga producenter kommer Rua Pinot Noir, ett suveränt vin från en vingård där man valt att certifiera sig inom hållbarhet. Ett hållbart arbetssätt ger goda resultat för vin och Rua Pinot Noir 2014 fick redan vid lanseringen goda omdömen från experterna. Allt eftersom vinet mognar i flaskan har det fått ytterligare goda vitsord från konsumenter och etablerade vinskribenter.

I den mest anrika vintävlingen på Nya Zeeland, Royal Easter Show Wine Award 2015, vann vinet guld och i New Zealand International Wine Show 2015 blev det också guld till Rua Pinot Noir2014. Här i Sverige har flera skribenter uppmärksammat Rua Pinot Noir 2014 och nu senast fick vinet högsta poäng – 6 prickar på tärningen – av Svenska Dagbladets vinskribent Mikael Mölstad (20160408).

Rua Pinot Noir 2014 är gjort på enbart druvan pinot noir, vinet är sedan lagrat på mestadels gamla franska ekfat i 7 månader och buteljeringen gjordes i december 2014. Vinet har en nyanserad, lite kryddig ton med smak av svenska skogsbär och jordgubb med en insmickrande fruktighet som är väl balanserad av fruktsyran och en integrerad fatlagring.

Vinet finns på Systembolaget. Gott till grillat, passar till fisk, fågel och kött!

OM VINGÅRDEN

Vinet kommer från vingården Akarua i Central Otago på Nya Zeeland. Akarua är specialiserade på just druvan pinot noir som trivs väldigt bra i regionen. Akarua är medlemmar i Sustainable Winegrowing New Zealand som grundades 1995 för att främja hållbar vinproduktion i landet.

akarua

PRODUKTINFORMATION

Rua Pinot Noir 2014
Pris: 159 kr
Artikelnummer: 6265

I produktbladet nedan kan du läsa fler trevliga recensioner som Rua Pinot Noir 2014 fått.

Ladda ner produktblad (PDF)
 
« Tillbaka till översikt