Pressmeddelande

RUA får finaste utmärkelsen av Munskänkarna

Årets Munskänksvin är Munskänkarnas finaste utmärkelse.

RUA som är gjort på 100% pinot noir är ett nyanserat rött vin med toner av mörka och röda bär som solmogna hallon och jordgubbar, samt en kryddig ton som förstärks av den subtila fatlagringen. Vinet har en insmickrande fruktighet som balanseras upp av en bra fruktsyra och en integrerad tanninstruktur. Vinet kommer från Central Otago på Nya Zeeland, det är gjort för att drickas ungt och passar utmärkt att servera till kyckling och lite lättare kötträtter, lite svalare gör det sig bra till fiskrätter som t ex torsk med lite knaperstekt bacon. Utvalt av Munskänkarna som Årets Munskänksvin.

AKARUA heter producenten som gjort det här vinnarvinet. På Akarua är de specialiserade på framför allt druvan pinot noir och deras odlingar i Central Otago består till 75% av just pinot noir.

RUA finns på Systembolaget, art nr 6265, pris 159 SEK.

Munskänkarna har under 60 år utvecklats till världens största ideella vinprovarorganisation med fler än 27 000 medlemmar i 175 sektioner, varav ett tiotal utomlands. Alla över 20 år välkomnas att delta i det breda utbud av utbildningar och tusentals vinprovningar som ordnas varje år. Munskänkarnas överordnade syfte är att öka kunskapen om vin och andra ädla drycker, även i kombination med mat, och att verka för goda och måttfulla dryckesseder.

 
« Tillbaka till översikt