Pressmeddelande

Prisbelönt årgång från Nya Zeeland i butik nu!

International Wine Challenge prisar vinerna från Akarua Winery och ger fem av deras viner medalj. Rua Pinot Noir, ett av de prisbelönta vinerna från Nya Zeeland finns nu att köpa på Systembolaget.

Rua Pinot Noir 2013 som fick silvermedalj av International Wine Challenge 2014 och även silvermedalj i Decanter Wine Awards 2014 dyker upp på Systembolagets hyllor runt om i Sverige i slutet av september månad.

Tidigare årgångar av Rua har sålt slut och på Akarua Winery där man är specialiserade på just druvan pinot noir är cirka 70 % av ägorna planterade med denna druva. Vingården ligger i Central Otago på Nya Zeeland och är den största familjeägda firman i regionen.

Här erbjuder vi svenska vinkonnässörer ett stiligt pinot noir-vin från en modern och prisbelönt vingård på Nya Zeeland, berättar Karin Bäckström som är produktchef på Domaine Wines som importerar vinet till Sverige.

Rua Pinot Noir 2013 är ett helt torrt rött vin med en insmickrande fruktighet som balanseras upp av en bra fruktsyra och en integrerad tanninstruktur. Vinet är gjort för att drickas ungt och bör serveras vid 16-18° C till exempelvis fågel eller fläsk. Vinet finns att köpa på Systembolaget. Art nr 6265. Pris 159 kr.

Rua-webpress

Akarua Winery grundades 1996 och har på kort tid vunnit stor respekt för sina högkvalitativa viner och sitt erkända hållbarhetsarbete. Vinfirman är certifierad av Sustainable Winegrowing New Zeeland och strävar tillsammans med ett flertal andra producenter för en hållbar och miljövänlig utveckling av Nya Zeelands vinproduktion.

 
« Tillbaka till översikt