Pressmeddelande

Populära Governo – Ny elegant design i butik nu!

Svenskarnas stora intresse för vin med Italien som ursprung fortsätter verkligen att hålla i sig. Härifrån kommer en av de senaste vintrenderna – Governo.

Governo Roccamozzi all’uso Toscano är ett smakrikt vin framställt enligt traditionell tillverkningsmetod, liten del torkade druvor och längre lagring än normalt. Vilket ger en rund och fyllig vinstil med balanserad fatkaraktär.

Den här smakrika stilen på vin får man fram genom en unik gammal metod som kommer från Toscana där Governo Rosso Toscano har sitt ursprung. Det knep man använder sig av i vintillverkningen är att låta vinet jäsa två gånger.

Governo Roccamozzi all’uso Toscano – ett vin med längre lagring vilket ger en mycket rund och fyllig stil med balanserad fatkaraktär.

Först gör man ett ”vanligt” sangiovesevin, i slutet på jäsningen tillsätter man merlot-druvor som fått torka på vinrankan och tappat cirka 30% av sin druvjuice innan skörd. Dessa torkade druvor, som har lite russinkaraktär och hög sockernivå, startar en andra jäsning. Detta ger vinet en enorm kraft, fyllighet och längd. Roccamozzi Governo Collezione di Famiglia är ett Governo-vin med mer ålder och längre fatlagring än normalt.Efter alkoholjäsningen lagras vinet cirka 12 månader på ekfat. Det är den här extra jäsningen som kallas Governo-metoden och det är den som ger vinet den populära stilen med en fyllig och kraftig smak.

Governo Roccamozzi Collezione di Famiglia är ett kraftigt och djupt koncentrerat vin med inslag av kryddor, choklad och solmogna körsbär. Vinet har en fyllig och fruktsöt avslutning med en balanserad fatkaraktär. Vinet serveras med fördel till smakrika grillade kötträtter samt vilt. Passar även utmärkt till olika typer av charkuterier som till exempel vildsvinssalami och/eller lagrade hårdostar.

Artikelnummer 70675

Pris 119 kr

Ny elegant design i butik nu!

Roccamozzi-liten

 
« Tillbaka till översikt