Pressmeddelande

Petra Wines till Sverige!

Petra Wines har kommit till Sverige. Vi på Domaine Wines är stolta att kunna presentera en ny vinproducent som nu i höst ser dagens ljus i Sverige – Petra Wines från Italien. Vi har länge varit på jakt efter en kvalitetsproducent från Maremma som har bredd vad gäller pris och kvalitet, blandat med prestige och finess. Nu har vi hittat rätt!

Redan nu finns vinerna från Petra Wines på välrenommerade restauranger som exempelvis; prisbelönta kultrestaurangen Mancini, Ciccios, O´Pizzicato och nyöppnade restaurangen Portofino i Stockholm. I Skåne finns Petra på de populära restaurangerna Drottninggatan 35, Nabo och MEAT.

Petra är en ung familjefirma. Drömmen om en egen vingård kom under en resa till Bordeaux i mitten av 90-talet då Francesca och pappa Vittorio Moretti föll för vinerna, den anrika historien, kulturen och de makalöst vackra slotten. Francesca hade innan resan börjat plugga till veterinär men valet att studera till oenolog kom inte som en överraskning för Vittorio. På uppdrag av sin dotter började han arbetet med att hitta lämplig mark, Toscana blev det naturliga valet och förverkligades i Maremma med tydlig Bordeaux-tradition gällande valet av druvor. 1997 förvärvade Vittorio totalt 60 hektar i San Lorenzo och 45 hektar i Campiglia Marittima. Redan från start valde de att arbeta ekologiskt och minimera sin miljöpåverkan och blev därmed tidigt certifierade för ekologisk odling. Med tidens gång har de installerat solpaneler och skapat en konstgjord sjö för att kunna bevattna delar av vinfälten vid behov.

Petra Wines, Italien

Familjefirman Moretti är att anse sprungen ur en framgångssaga, idag är de Italiens fjärde största vinkoncern genom att de även äger prestigefulla Bellavista i Franciacorta och Sella e Mosca på Sardinien. Totalt äger de nästan 1 100 hektar vinfält. Familjen Moretti har inte varit rädda för att ta in hjälp, genom den prisade önologen Beppe Caviola från Piemonte har de med gemensam kraft förfinat metoderna i vingården och i källaren. En av åtgärderna har varit att skörda i två omgångar för att en del av druvorna ska ha högre syra och därmed behålla friskheten. Andra viktiga åtgärder är besluten att använda mindre nya ekfat och införandet av en kallmaceration innan själva jäsningen, vilket resulterat i lägre alkohol och mer fokus på terroir.

Förutom att vinerna från Petra Wines finns på flera restauranger så har vi även öppnat upp för möjligheten att göra privatimport via Systembolaget.

 

Viner från Petra Wines som finns i Sverige:

Petra Zingari – En flörtig Bordeaux-blend som enbart legat på ståltank.

Petra Hebo – 24 månader på slovenska fat med mörk komplex frukt.

Petra Potenti – 100% cabernet sauvignon med minst 18 månader på franska barriquer.

Petra Alto – 100% sangiovese, ett Cru område med 24 månader på stora slovenska fat.

Petra Rosso IGT – Prestigevinet som enbart produceras under de absolut främsta åren.

 

Samtliga viner säljs i hela kollin. För prisuppgift och tillgänglighetsförfrågan vänligen kontakta info@domaine.se

 
« Tillbaka till översikt