Pressmeddelande

Nyhet – Weingut Leth Riesling Selection – Alla butiker 1 september

Producenten Leth har sedan många år funnits på den svenska marknaden, de är prisbelönta, ekologiska och efterfrågade – i år kommer första årgången av ekologiskt vin från det österrikiska vinhuset Weingut Leth att finnas på Systembolagets hyllor.

Senaste nyheten från producenten Leth är ett nytt vin på den svenska marknaden, Leth Riesling Selection som kommer att finnas i alla Systembolagets butiker från 1 september 2022, pris 99 kr. Produkten är klassificerad som ”Ett Hållbart val” av Systembolaget eftersom vinet kommer i en lättviktsflaska med en gedigen certifiering och kontroll.

Leth Riesling Selection, 2021
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/leth-258101/

Lättare glasflaska 750 ml
Alkohol 12,5 %
Produktnummer: Nr 2581
Pris 99 kr

Smak & servering
Smaken är frisk och fruktig med inslag av gula äpplen, persika, kryddor, päron och citrusskal.
Vinet serveras vid 8-10°C till vegetariskt eller till rätter av fisk eller skaldjur.

Tredje generationen vinmakare
Familjeföretaget Weingut Leth är nu inne på tredje generationen Franz Leth. Företagets mål är att vinifiera högklassiga viner av de viktiga druvorna grüner veltliner och riesling, något de uppenbarligen lyckats med då företaget prisats med otaliga utmärkelser genom åren.

Framgångssagan började på 1960-talet med Franz och Barbara Leth, som sedan togs över av sönerna Franz och Erich under 1980-90-talet. Idag har Franz Junior sakta men säkert tagit över rodret. Alla beslut som har med vinproduktionen att göra är nu hans.


Bildtext: Franz Junior och Franz Leth

Sverige – en viktig marknad
Weingut Leth har funnits på hyllorna i Systembolaget sedan 2007 och har blivit en av Sveriges mest älskade producenter. Sverige är en av de viktigaste marknaderna och det är delvis tack vare svenska folkets förkärlek för vinerna som man har behövt bygga ut vineriet.

Och det är inte bara konsumenterna som uppskattar vinerna, företaget har vunnit otaliga priser och utmärkelser genom åren. Leth Grüner Veltliner Klassik rullade ut på hyllorna 2007 och har därefter följts av många andra viner. Weingut Leths viner passar mycket bra till vårprimörer som vit sparris, men även till fisk och skaldjur och som aperitif.

 

 
« Tillbaka till översikt