Pressmeddelande

Nyhet – Santa Inés Organic 2015 i butik nu!

Årgång 2015 bjöd på mycket mer produktiva vinrankor än tidigare årgångar på grund av mer regn än vanligt i området. Temperaturen låg generellt på normala nivåer, men i slutet av sommaren (mars) blev det betydligt varmare än vanligt. Det kom också några lokala frostknäppar i Maipo Valley som var tuffa, men där Santa Inés druvor växer klarade man sig väldigt bra. Den svala våren bidrog till att vinrankorna fick en bra blomningsperiod.

Det rikliga regnet under hela året gav en större tillgång till vatten än vad som är normalt för området. Många odlare i distriktet drog fördel av detta och passade på att vattna i sina vingårdar lite mer än nödvändigt, vilket man inte gjorde i Santa Inés vingård. De Martino räknade istället med stöd genom olika metoder och vingårdstekniker för att på bästa sätt styra och hantera de ekologiska vingårdarna på ett så korrekt och lämpligt sätt som möjligt.

Santa Inés 2015 håller en jämn kvalitet med några egenskaper som skiljer sig från de tidigare årgångarna vilket dels är genom fräschör men också mer djup och fruktighet än tidigare.
För carmenère och malbec var 2015 ett särskilt bra vinår med perfekt mognadsgrad på druvorna. Resultatet blev ett runt, fruktigt och välbalanserat vin med bra mognadsgrad.

Nu finns Santa Inés 2015 ute i din Systembolagsbutik!

DSC_0073 copia

Santa Inés Organic 2015

Art nr: 6620
Pris: 159 kr (1500 ml Bag-in-box)
Alkoholhalt: 13,5%
Druvor: 50% cabernet sauvignon, 35% malbec, 15% carmenère

 
« Tillbaka till översikt