Pressmeddelande

Nya årgången 2020 Côté Mas Rosé, ett ekologiskt torrt rosévin som också är veganvänligt

Lagom till att vi fått vår i luften lanseras nya årgången 2020 Côté Mas Rosé, ett ekologiskt rosévin med en sockerhalt om mindre än 3 gr/liter som också är veganvänligt.

Vinet består av en druvsammansättning av 85 % mourvedre och resterande 15 % är syrah. Côté Mas Rosé är gjort på 100 % ekologiskt odlade druvor från Languedoc, vinet är torrt med en sockerhalt om mindre än 3 gr/liter, ett torrt och friskt rosé med exklusiv presentation som passar väl både som aperitif, till sallader, sommarbufféer eller till rätter av ljust kött, fisk och skaldjur.

Det som definierar detta vin som veganvänligt är att det är producerat utan animaliska produkter vid framställningen av vinet. Ett torrt och fruktigt vin med smakinslag av jordgubbar, persika, granatäpplen, smultron och mandarin. Avslutningen är lång och flörtig med djup frukt och balanserad syra.

Producenten är en av Frankrikes ledande ekologiska vinproducenter. Domaines Paul Mas har närmare 1 000 hektar vingårdar och arbetar för att konvertera alla vingårdar till ekologisk odling till år 2023, alla viner som produceras idag är veganvänliga. Företaget grundades i slutet av 1800-talet och fick dagens struktur 1999 när Jean-Claude Mas tog över driften. På den svenska marknaden finns flera olika viner från Domaines Paul Mas som t ex Claude Val och Arrogant Frog.

Côté Mas Organic Rosé 2020
Art nr: 2282
Pris: 89 kr/750 ml
Länk till Systembolaget: https://www.systembolaget.se/produkt/vin/cote-mas-228201/
Länk till högupplöst produktbild: https://domainewines.se/produkter/cote-mas-rose-organic/

 
« Tillbaka till översikt