Pressmeddelande

Leth Duett – ett av Sveriges mest prisvärda vin!

I fredags den 23 maj 2015, korades vinnarna i årets upplaga av Vinordic Wine Challenge. Vi var på plats och tog stolt emot priset som gick till vinmakaren Franz Leth’s goda vin Leth Duett.

Leth-NWC_pris

Leth Duett Riesling Grüner Veltliner 2014
BEST VALUE –  i kategorin: Vitt vin på flaska 70-79 kr
Art.nr: 4587
Pris: 79 kr

Leth Duett Riesling Grüner Veltliner 2014
BRONZE –  i kategorin: Vitt vin på flaska 70-79 kr
Art.nr: 4587
Pris: 79 kr

Vinordic Wine Challenge är vintävlingen som utser Sveriges mest prisvärda viner. Till skillnad från de flesta andra vintävlingar som går ut på att sätta en kvalitetsstämpel på vinet, så fokuserar Vinordic Wine Challenge på smakupplevelsen i förhållande till priset”. I år tävlade 745 viner i 12 tävlingsklasser och 41 kategorier. Till dessa delades 12 guld-, 11 silver- och 8 bronsmedaljer ut till Sveriges mest prisvärda viner.

”Här finns både gamla favoriter som uppfyller alla tänkbara förväntningar och en hel del goda nyheter som det är roligt att få lyfta fram på detta sätt”, säger juryns ordförande Bengt-Göran Kronstam.

Tävlingsjuryn består av: Susanne Berglund Krantz (sommelier), Ulf Engelhardt (sommelier), Jan Rosborn (sommelier, vin- och matkonsult), Gunilla Hultgren Karell (vin- och matexpert), Igor Arvidsson (sommelier och vinjournalist), Anders Röttorp (vinjournalist), Magnus Waern (vinjournalist) och Sofia Ander (sommelier och vinjournalist).

 
« Tillbaka till översikt