Pressmeddelande

Lätt som en PET – nylansering Cerro Syrah Bonarda!

Den 2 mars lanserades Cerro Syrah Bonarda 2014 på PET-flaska för första gången på Systembolagets hyllor i det fasta sortimentet. Det är ett smakrikt och fylligt vin från regionen Mendoza. Argentinskt kvalitetsvin i en modern och praktisk förpackning – utan att göra avkall på varken kvalitet eller smak. Det är dags att panta mera!

Vinet består av 67% syrah- och 33% bonardadruvor. Det är ett mycket fylligt, smakrikt och balanserat vin med tydliga toner av viol och mörka bär. De högt belägna vingårdarna har ett svalt klimat som ger en mycket fin fruktighet med stor nyansrikedom, en god effekt som drar ut på mognadsprocessen. Druvorna skördas för hand vid optimal mognad varpå de avstjälkas och varsamt pressas. Därefter lagras vinet på två år gamla franska ekfat om 225 liter under fem månader.

Cerro Syrah Bonarda bjuder på en stor fruktig doft med inslag av viol och plommon samt rostade toner. Vinet är smakrikt och fylligt med bra koncentration och balans med vissa inslag av fat samt en lång balanserad eftersmak. Serveras vid 18°C till smakrika kötträtter av nöt och fläsk, gärna med en kryddig tomatsalsa som tillbehör.
Designen på etiketten med ett nötkreatur på skall spegla vinets kraftiga och fylliga karaktär som passar väl till just asado och grillade kötträtter i olika former. Idag finns även Cerro Malbec 3-liters bag-in-box på Systembolaget och säljs i det fasta sortimentet.

Cerro_PET_MG_liten

Varför lanserar vi ett vin i PET-flaska?

Argentinskt kvalitetsvin i en modern och praktisk förpackning – utan att göra avkall på varken kvalitet eller smak. Hittills tyder alla tester som genomförts på att vinet i en PET-flaska håller kvaliteten lika bra som vin i en glasflaska. PET-flaskan har många fördelar inte minst för miljön då den går att panta, är helt återvinningsbar och dessutom går det åt mindre energi när en PET-flaska tillverkas jämfört tillverkning av en flaska i glas. Cerro Syrah Bonarda i PET är därmed både miljövänlig, praktisk och enkel. Flaskan är lätt att bära, den tar liten plats och den går inte sönder.

Vilket material använder man för att göra en PET-flaskan?

PET-flaska är gjord av två lager polyethylene terephtalate (PET) och ett mellanlager av nylon. Detta tre-lagersystem är mycket hållbart och framtaget endast för vinflaskor.

Cerro Syrah Bonarda

Artikelnummer: 2381
Pris 79 kr, PET-flaska 750 ml

 
« Tillbaka till översikt