Pressmeddelande

Klassisk Vermouth från Piemonte i ny tappning!

Vermouth är en klassisk dryck som varit populär ända sedan sin födsel i italienska Turin på 1700-talet. Även på Systembolaget har Vermouth en lång historia, vår produkt Perlino Bianco har exempelvis funnits där i mer än ett decennium. Den 1 mars släpptes Perlino Bianco på 750 ml flaska med en ny design på flaskan. Det klassiska innehållet är dock detsamma som tidigare!

Vermouth är ett kryddat starkvin från Italien men vars idé springer ur de tyska starkviner som förr ofta var kryddade med malört – ”Wermut”. Vermouth kan vara både söt och torr. Den torra vermouthen marknadsförs numera under namnet ”extra torrt”. Vanligen tillverkas Vermouth från ett torrt vitt vin som spritas och kryddas med en mängd spännande kryddor såsom sandelträ, apelsin, kanel, muskot, saffran, stjärnanis mm. Varje producent har sitt eget hemliga recept.

På Systembolagets hyllor finns idag den söta Perlino Bianco och den lite torrare Perlino Extra Dry. Båda är goda drinkingredienser men Bianco är mest populär att avnjutas som ren aperitif, serverad väl kyld med is och citron.

perlino_bianco2

8178 Perlino Biano 79 kr (750 ml)
8704 Perlino Extra Dry 45 kr (375 ml)
85869 Perlino Rosso 89 kr (1 liter) Beställningssortiment
8704 Perlino Extra Dry 89 kr (1 liter) Beställningssortiment

Producenten Perlino har sin bas i området Piemonte (Asti). Deras vinodlartradition har sina rötter i området där vinodling inte bara är en tradition utan också en kultur och konstform som gått i arv i generationer. Idag ägs bolaget av familjen Facello som under lång tid varit producent av viner från olika områden i Italien och tillverkar både stilla vin, mousserande vin och aperitifer.

 
« Tillbaka till översikt