Pressmeddelande

Härligt höga betyg till La Cour des Papes från Grandes Serres!

När höstmörkret kryper in på knutarna blir det mer matlagning i hemmen, helt klart! Och gärna färgglada höstgrytor fyllda med skogens finaste svampar och andra härligheter som lockar oss till bords. En lämplig dryck till de värmande höstgrytorna är La Cour des Papes från Grandes Serres i södra Rhônedalen. En årgång som fått fina omdömen av The Wine Advocate och Vinous är den som säljs på Systembolaget just nu – 2015. Det här vinet är perfekt moget att servera nu men kommer samtidigt att ge njutning för den som sparar ett par flaskor ytterligare över tid.

The Wine Advocate ger 91 poäng till vinet och skriver:
La Cour des Papes 2015 uppvisar komplexa aromer av kryddor som elegant smälter samman med svartpeppar, kryddnejlika och anis. Frukten är varm i stilen med mjuka tanniner och plommonkompott som avslutas med ett stänk av kryddor. Ett vin att njuta av minst 10 år framåt.

Vinous delar ut 91-93 poäng och beskriver La Cour des Papes så här:
Ett vitalt vin med aromer av blåbär, körsbär, lavendel och toner av rökighet. Vinet fylls ut med förföriska smaker av kryddor, mörk frukt, syrliga körsbär och blomster. Avslutningen blir nästan oemotståndlig med de ungdomliga tanninerna och dess frukt som greppar tag.

Härligt med höga poäng till ett vin som finns att köpa på Systembolaget för 179 kronor.

Helt kort om vinet – La Cour des Papes 2015:
Druvorna är skördade för hand under perfekta förhållanden. Jordmånen är förutom de traditionella “Galets roulés”, kalksten och sandsten. Smaken är kryddig, fruktig med inslag av fat, plommon, körsbär, choklad, lagerblad och kanel. Vinet är ytterst balanserat i stilen och avslutas med mjuka förföriska tanniner. Vinet har lagrats 12 månader på franska ekfat. Lagringspotentialen är garanterat uppåt 10 år.

La Cour des Papes 2015
Region: Châteauneuf-du-Pape, Frankrike
Art nr: 74604
Pris: 179 kr

Här är länken till vinet på Systembolaget:
https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/chateauneuf-du-pape-7460401

 
« Tillbaka till översikt