Pressmeddelande

Guldvinnar-vin från Nya Zeeland – RUA Pinot Noir från Akarua

RUA kammar hem två guldmedaljer i internationella tävlingar.

Från Central Otago på Nya Zeeland finns det idag ett tiotal viner att hitta i Systembolagets sortiment. I det fasta sortimentet finns bara ett vin och det är RUA Pinot Noir från Akarua Winery – ett guldvinnar-vin!

Årgång 2016 som finns i butikerna runt om i Sverige är en riktigt stark årgång av RUA Pinot Noir som redan har fått två guldmedaljer i internationella tävlingar.

Nyligen vann RUA Pinot Noir 2016 första pris – BLUE GOLD 2018 – när det provades i Sydney International Wine Competition 2018. Det är bara de viner som redan rankats som toppviner i tävlingen som går vidare till att bedömas tillsammans med mat i tävlingen. Just att vinet är ett så bra matvin var det som fick domarna i den prestigefulla vintävlingen att utnämna RUA Pinot Noir till guldvinnare. Ett häftigt pris att vinna.

RUA Pinot Noir 2016 har också fått guld i China Wine & Spirits Awards 2017 som är den stora internationella vintävlingen som hålls i Kina varje år. Kina är en mycket viktig marknad för många vinproducenter idag. I och med guldmedaljen i CWSA har man fått upp ögonen för RUA även i Kina. Vi får hoppas att efterfrågan inte blir för stor för tillgången på pinot noir är ju som bekant begränsad till hur många vinrankor som det finns att skörda från.

På hemmamarknaden är vinet också omtyckt och Nya Zeelands främsta master sommelierer Cameron Douglas gav vinet hela 93 poäng direkt när det släpptes till försäljning.

RUA är ett lättsamt, nyanserat rött vin som passar till en variation av maträtter, t ex är det perfekt till ljust kött som kyckling- och fläskrätter, och en utmärkt matchning till påsklammet!

RUA Pinot Noir har artikelnummer 6265 och kostar 159 kr på Systembolaget.

Vineyard_moody_sky-liten

____________________

RUA Pinot Noir 2016
Art nr: 6265
Pris: 159 SEK
Flaska: 750 ml
https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/rua-626501

 
« Tillbaka till översikt