Pressmeddelande

Guld till Pommery Brut Rosé Royal i Decanter World Wine Award

Pommery Brut Rosé Royal vinner guld i Decanter World Wine Awards 2019. Som en av två roséchampagner att ta emot guld är det mycket ärofyllt för champagnehuset – och här hemma i Sverige kan vi vara lite extra nöjda över utmärkelsen. Just den här champagnen har nyligen lanserats i Sverige och vi hoppas att den ska bli lika populär bland svenska champagneälskare som den är omtyckt av världens främsta vinexperter.

Det är 16:e året som The Decanter World Wine Awards går av stapeln, en mycket prestigefull och inflytelserik vintävling. Främsta anledningen till det är den rigorösa process som domarna tar sig igenom för att slutligen kora vinnarna.

Under två veckors tid blindprovades nästan 17 000 viner av 280 av de mest renommerade vinexperterna i världen och deras gedigna arbete resulterade i att 50 viner fick priset ”Best in Show”, 148 viner ”Platinum”, 480 viner ”Gold”, 4164 viner fick ”Silver” och slutligen 7376 fick ”Bronze” medalj.

Av de totalt 520 champagner som provades fick endast 15 champagner den ärofyllda utmärkelsen GULD, däribland Champagne Pommery Brut Rosé Royal.

 

Juryns smakbeskrivning lyder som följer:

”Eleganta aromer av röda bär och brioche. Tonerna uppvisar komplexitet och finess med en lätt sälta med hallonkaraktär. Avslutningen är lång med en tilltalande tanninrik karaktär”.

Champagne Pommery Brut Rosé Royal finns på Systembolaget.
Pris 439 kr (art nr 72322)

https://www.systembolaget.se/dryck/mousserande-viner/pommery-7232201

Pommery Brut Royal Rosé

 

 

 

 
« Tillbaka till översikt