Pressmeddelande

Ferrandière Pinot Noir – nyhet i Sverige!

Ferrandière Pinot Noir 2014 lanseras på Systembolaget 1 juni 2015.

Ferrandière Pinot Noir 2014 kostar 77 kr och är ett druvtypiskt lättsamt rödvin från Languedoc i Frankrike som har doft av fräscha körsbär med örtighet och kummin. Smaken är röda bär och frukter som skogshallon, lingon samt örter med en silkeslen avrundning och en fin balans. Servera till t ex gårdslamm toppat med rostad vitlök eller en ostbricka med milda krämiga ostar. Perfekt buffévin.

Det här är ett pinot noir-vin från södra Frankrike med en mer generös och kryddig stil än vad som normalt kännetecknar en fransk pinot noir. Druvorna kommer från Domaine de la Ferrandière som är beläget precis mellan Corbières och Minervois. Vingården grundades redan 1922 av familjen GAU i hjärtat av Pays d’Oc. Här hittar man en unik terroir som ger Ferrandière Pinot Noir sin generösa stil. Jordmånen i vingården består av lera och kalksten.

Vinmakare är Jean-Claude Mas från Domaines Paul Mas, en erkänd vinmakare som är #16 på listan med världens mest beundrade varumärken*.
Ferrandiere_Pinot_Noir_liten

Förra årgången av Ferrandière Pinot Noir fick SILVER i International Wine Challenge och självklart hoppas vi på några fina utmärkelser även för den nya årgången som nu finns att köpa i samtliga systembolagsbutiker.

Vintidningen Allt om Vin har provat den årgång som släpps i Sverige och ger i sin maj-upplaga vinet betyget “Bästa köp!” och kallar det för “ett vin med charm och struktur”.

Övriga varumärken från samma producent som finns att köpa på Systembolaget:
Claude Val, Arrogant Frog och Côte Mas

Ferrandière Pinot Noir 2014
Art nr: 2284
Pris: 77 kr

*#16 World’s Most Admired Wine Brands USA 2015, Drinks International UK

 
« Tillbaka till översikt