Pressmeddelande

En riktigt klassisker!

Perlino Bianco är den ljusa och söta i vermouthfamiljen, en riktig klassiker i aperitif-segmentet. Perlino som kommer från Asti, norra Italien har en lång historia som började för mer än 100 år sedan. Idag är Perlino Bianco en av de mest sålda bland söta vermouth i Sverige.

Att bjuda på en vermouth som fördrink är enkelt. Några få ingredienser och tillbehör och man kan servera den som den är, riktigt kall med mycket is och en citronskiva. Nyligen har man dammat av den gamla Perlino-loggan och etiketten har fått ett nytt snyggt och tydligare typsnitt. De nya flaskorna har redan kommit upp på flera Systembolagshyllor runt om i landet.Perlino-Bianco_ny0916


Vermouth
är ett kryddat starkvin från Italien vars ursprung kommer från de tyska starkvinerna som förr ofta var kryddade med malört ”wermut”. Vermouth kan vara både söt och torr, där den torra numera marknadsförs under namnet Dry eller Extra Dry. Vermouth är från grunden ett torrt vitt vin som spritas upp och kryddas med en mängd spännande kryddor såsom sandelträ, apelsin, kanel, muskot, saffran, stjärnanis mm. Varje producent har sitt eget hemliga recept som gör just deras vermouth unik.

Perlino på Systembolaget

Perlino Bianco artnr 8178, 79 kr (750 ml)

Perlino Rosso artnr 76080, 79 kr (750 ml) Beställningssortiment

Perlino Extra Dry artnr 8704, 89 kr (1000 ml) Beställningssortiment

 
« Tillbaka till översikt