Pressmeddelande

Druvtypiskt vin från Leth är guld värt!

Leth Grüner Veltliner Familien Reserve 2017 från Weingut Leth vann första pris i kategorin för vitt vin i Årets Vinare – GULD!

I december arrangerade tidningen Allt om Vin sin årliga prisutdelning med representanter från dryckesbranschen närvarande för att ta emot priser i olika kategorier i ”Årets Vinare”. Med stolthet kan vi berätta att Leth Grüner Veltliner Familien Reserve 2017 från Weingut Leth vann första pris i kategorin för vitt vin – GULD!

Leth Grüner Veltliner Familien Reserve släpptes i Sverige för 3-4 år sedan och fick då snabbt många goda omdömen från vinskribenter. Allt om Vin skrev FYND!, Expressen delade ut 5 getingar, vinet fick 4 av 5 poäng i Dagens Nyheter och Bästa köp skrev man i Stora Vinguiden. Då var det årgång 2014 som provades.

Årgång 2017 som nu utnämnts till guldvinnare i Årets Vinare, har även fått andra fina omnämnanden i media, bland annat som etta på topplistornas topplista hos Vinbetyget och hos Elle Mat och Vin där det rekommenderas till årets julmat: https://www.ellematovin.se/stefans-vintips-basta-vinerna-till-julmaten/

Leth Grüner Veltliner Familien Reserve 2017 finns att köpa på Systembolaget. Art nr 76570, pris 119 kr.

Weingut Leth är en vingård som drivs av familjen Leth i Österrike. Franz Junior (se bild) är vinmakaren som växte upp i vingården, med näsa för vin var hans framtid som vinmakare given. Vinerna från Leth är ursprungstypiska, friska viner med tydlig karaktär från både druva och terrior. Servera Leth till färska skaldjur, fiskrätter eller klassikern wienerschnitzel, det är alltid rätt med Leth till en schnitzel!

Många fina omdömen till Leth!
Även alla de andra vinerna som finns på Systembolaget från Weingut Leth fick bra betyg i Allt om Vins Stora Vinguiden (nr 1, 2019) som publiceras i samband med prisutdelningen för Årets Vinare:

• Leth Duett 2017. Charm, struktur och personlighet. FYND!
• Leth Grüner Veltliner Klassik 2017. Vin med charm. FYND!
• Leth Grüner Veltliner Terrassen 2017. God kvalitet. FYND!
• Leth Grüner Veltliner Familien Reserve 2017 GULD! Årets vinare 2018, kategori vitt vin. God kvalitet! FYND!

Vinerna från Weingut Leth måste därmed kunna utnämnas som riktiga fynd-viner. Cirka 20 vinskribenter har tillsammans provat och betygsatt vinerna inför Årets Vinare – ett evenemang som vintidningen Allt om Vin arrangerar med syfte att lyfta fram Sveriges bästa viner.

 
« Tillbaka till översikt