Pressmeddelande

Domaines Paul Mas – Bästa vinproducenten i Frankrike!

Bästa vinproducenten i Frankrike 2019 är Domaines Paul Mas! Mundus Vini utser vinproducenten Domaines Paul Mas från södra Frankrike som vinnare av priset ”Best French Producer 2019”. Priset delades ut på den internationella vinmässan Prowein i mars. Jean-Claude Mas, grundare av Domaines Paul Mas, var på plats och tog stolt emot priset som bästa franska vinproducent, mitt i myllret av hela världens kollegor inom vinbranschen.

I vintävlingen Mundus Vini 2019 står vinproducenten Domaines Paul Mas från södra Frankrike som vinnare av priset ”Best French Producer 2019”.

Priset delades ut på den internationella vinmässan Prowein i helgen. Jean-Claude Mas, grundare av Domaines Paul Mas, var på plats och tog stolt emot priset som bästa franska vinproducent mitt i myllret av hela världens kollegor inom vinbranschen.

Domaines Paul Mas består av ungefär 750 hektar odlingar i hjärtat av Languedoc-regionen i södra Frankrike. Av många är vingården betraktad som ett flaggskepp i regionen med viner som andas Sud de France i stil och smak, och en stor andel ekologisk odling har man sedan flera år tillbaka.

Under Jean-Claudes vingar finns flera viner som vi i Sverige är välbekanta med, bland annat Claude Val som funnits länge på Systembolaget och Arrogant Frog som säljs på flera restauranger. Senare tillskott här i Sverige är Côté Mas – där ett visst rosévin hittat sina fans de senaste åren (speciellt när solen tittar fram). Och även Ferrandière och Vinus finns att köpa på Systembolaget.

 

Vinlista från Domaines Paul Mas – tillgängligt på Systembolaget:

https://www.systembolaget.se/dryck/vita-viner/claude-val-555201
https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/claude-val-rouge-3215301

https://www.systembolaget.se/dryck/vita-viner/arrogant-frog-7259101
https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/arrogant-frog-ribet-rouge-7158401

https://www.systembolaget.se/dryck/roseviner/cote-mas-228201

https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/ferrandiere-228401
https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/vinus-270201

 

 
« Tillbaka till översikt