Pressmeddelande

Beaujolais Nouveau – vi lanserar Bistrotteur Bojo Time 2023

Årets skörd lanseras torsdag 16 november och vi är stolta att presentera Beaujolais Nouveau Le Bistrotteur Bojo Time 2023 från Bourgogne här i Sverige.

Beaujolais Nouveau är en lättdrucken vinstil som görs på sent skördade druvor, ett vin som av tradition inte är så alkoholstarkt. Skördesäsongens slut är det man firar med det här unika vinet och det är hajpat i hela världen med globalt släpp jorden runt den tredje torsdagen i november.

Här i Sverige släpps det endast fyra Beaujolais Nouveau i år. Ett av vinerna har vi glädjen att presentera – Beaujolais Nouveau Le Bistrotteur Bojo Time 2023. Det släpps kl. 10.00 torsdag 16 november 2023 och kostar 99 kr.

Ser du Beaujolais Nouveau Le Bistrotteur Bojo Time på Systembolaget så vet du att det här vinet är ett av de som symboliserar startskottet för vinåret 2023 då det är ett av de första vinerna från årets skörd att finnas tillgängligt på hyllan.

Vi som köpt in vinet till Sverige har skrivit på ett dokument där vi lovar att inte sälja en enda flaska Beaujolais Nouveau Le Bistrotteur Bojo Time innan den officiella lanseringen, berättar Henrik Tönisson som är produktchef för vinet hos Domaine Wines.

Vingården hälsar att skörden i september gick bra, det var soligt och fint vid skörd. De hälsar att vinet uppvisar doft av röd och mörk frukt och vinet har en djupröd färg och att vi kan förvänta oss ett ungdomligt vin med smak av skogshallon, viol, blåbär, körsbär och färska örter. Serveras vid cirka 16°C till småplock och kallskuret.

Allokeringen är 29 000 flaskor till Sverige av årets skörd 2023.

Länk till Systembolaget:

Beaujolais Nouveau Le Bistrotteur Bojo Time, 2023 | Systembolaget

Art nr. 5422, 12% vol, 750 ml, pris 99 kr.

 
« Tillbaka till översikt