Pressmeddelande

​Leth Grüner Veltliner Terrassen är här för att stanna!

Efter ett knappt halvår på Systembolagets hyllor är det tydligt att Leth Grüner Veltliner Terrassen är här för att stanna!

Redan vid lanseringen var intresset från både konsumenter och journalister stort för det österrikiska vinet på halvflaska. Vinet har blivit mycket väl mottaget med flera fyndbetyg i media. Vid tidningen Allt om Vins årliga prisutdelning ÅRETS VINARE tilldelades Leth Grüner Veltliner Terrassen bronsmedalj i kategorin “årets vita nykomling”.

Leth Grüner Veltliner Terrassen har hittat sin plats i sortimentet och blir kvar på hyllorna runt om i landet. Det är glädjande att se ett så stort intresse för Weingut Leths viner som vi gör idag. Österrike är ett populärt vinland och Weingut Leth är helt klart en kvalitetsproducent som tar plats på den österrikiska hyllan på Systembolaget.

Leth Grüner Veltliner Terrassen säljs i dagsläget endast på halvflaska om 375 ml och är ett mycket bra komplement till hyllan med småflaskor. Druvorna kommer från familjens Leths vingårdar i Wagram, där de växer i terrasserade odlingar på den för området unika löss-jorden. Inga kemiska bekämpningsmedel används i odlingen och produktionen bedrivs med stor hänsyn till natur och djurliv.

Skörden sker för hand och ger ett ursprungstypiskt vin med en frisk smak av gula äpplen, päron och kvitten samt toner av nötter och en lätt pepprighet.

Weingut-Leth-3952-c-Anna-Stöcher-813x542-liten


Franz Leth Jr, med vinmakaryrket i blodet gör han vin som vinner hjärtan och fyndbetyg i Sverige.
Foto: Anna Stöcher

____________________________

Leth Grüner Veltliner Terrassen 2016
Art nr: 2961
Pris: 49 kr
Flaska: 375 ml
https://www.systembolaget.se/dryck/vita-viner/leth-296102

 

 
« Tillbaka till översikt