Mon Rosé Sud de France

Domaines Paul Mas Mon rosé
Artikelnummer: X2520801
« Tillbaka till produkter
Egenskaper
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Sötma
Årgång: 2021
Druva: 35% grenache gris, 35% grenache noir, 15% caladoc och 15% cinsault
Smaktyp: Mjuka & bäriga
Land: Frankrike
Sortiment: Beställningsvara
Tillgänglighet: X2520801
Beskrivning
Restaurangsortiment.

Produktblad (PDF)
Högupplöst bild

OMRÅDET

I södra Frankrike ligger ett av Frankrikes mest populära distrikt Languedoc-Roussillon. Regionen har historiskt varit mest känd för sina röda viner och starkvin men med utvecklingen för internationella druvsorter i området har många vita viner och rosé-viner från regionen tagit mer och mer plats på vinlistorna runt om i världen. Ungefär en tredjedel av Frankrikes vinodlingar ligger i Languedoc-Roussillon. Området följer kusten och ligger precis mellan Pyrenéerna och Provence. I Frankrike kallar man platsen för Le Midi. Här har Domaines Paul Mas sina domäner.

PRODUCENTEN

Ägaren till Domaines Paul Mas, Jean-Claude Mas, har med sig vinmakarintresset hemifrån och familjen har sedan sent 1800-tal funnits med på områdets vinkarta. På Domaines Paul Mas gör man stilrena traditionella viner på klassiska druvsorter från södra Frankrike. Man har tagit till sig moderna metoder för vinproduktion och stort fokus ligger på att arbeta med ekologisk vinproduktion. 2020 utnämndes Domaines Paul Mas till “Winery of the Year 2020” av Wine Enthusiast.

VINET

Ljust rosa färg. Elegant och frisk, med fin balans och lång längd. Flaskans design är unik, framtagen i samarbete med Jean-Claude Mas och försluten med glaskork, så kallad vinolok. Glaskkorken försluter flaskan hermetiskt och går att återanvända, vilket bevarar vinets ursprungliga aromer längre även i en öppnad flaska. Elegant och frisk, fyllig fruktig smak med inslag av röda bär, hallon, vit persika, vita blommor, och en touch av eukalyptus som adderar till vinets fräschhet.

KARAKTÄR

Elegant och frisk, fyllig fruktig smak med inslag av röda bär, hallon, vit persika, vita blommor, och en touch av eukalyptus som adderar till vinets fräschhet.

SERVERAS

Serveras vid 8 - 10°C till vegetariskt, fisk och skaldjur eller ljust kött. Prova gärna till grillade räkor, gravlax med dill, kalv med hasselnöt-strössel eller vegetarisk pasta.

LAGRING

Vinet är gjort för att drickas ungt, men kan sparas i 2 år utan problem.