Marcel Hugg Riesling Grand Cru Kanzlerberg

Grand Cru Riesling från Kanzlerberg
Artikelnummer: X512231201
« Tillbaka till produkter
Egenskaper
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Sötma
Årgång: 2018
Druva: Riesling
Smaktyp: Fruktigt & aromatiskt
Land: Frankrike
Sortiment: Beställningsvara
Tillgänglighet: X512231201

OMRÅDET

Alsace är en historisk provins i Frankrike vid gränsen mot Tyskland mellan Schweiz och Pfalz. Rhen är gränsflod i öster, och den största staden är Strasbourg. Alsace är sedan 2016 en del av regionen Grand Est. Alsaceviner har haft gott rykte ända sedan medeltiden. Vanliga druvor är Riesling, Gewurztraminer, Pinot Blanc, Pinot Noir, Pinot Gris, Muscat och Sylvaner.

PRODUCENTEN

Vingårdarna täcker mer än 10 hektar vinstockar i en region som särskilt gynnas av naturen. De namngivna platserna «Goldesch» och «Rotenberg» är mycket väl lämpade för Riesling, Pinot Gris och Gewurztraminer. Altenberg i Bergheim klassificeras som en Grand Cru vingård och producerar rika och fylliga Riesling, Pinot Gris och Gewurztraminer viner. Medan traditionella metoder för vinframställning har hållits rigoröst, använder familjen Hugg också den mest aktuella utrustningen. Genom ett modernt anspråk kan familjen Hugg erbjuda prestigefulla viner med etiketten Appellation d’Origine Contrôlée.

VINET

Vingården är ekologiskt certifierad och druvorna plockas för hand med noggrann selektering. Jordmånen består av lera, limesten, grå och svart gypsum (stenar som är kända för att vara mineralrika) och märgel. Vingården ligger i syd och sydväst läge i sluttningar ned mot Kanzlerberg på höjder uppåt 250 m.ö.h, nedanför ligger den kända bäcken Bergenbach. Kanzlerberg med sina 3,23 ha mark är det minsta Grand Cru läget i Alsace. Skörden skedde för hand i slutet av september. Tonerna i vinet är komplexa med citron, mogen exotisk frukt, blomster, aromatiskt och med relativt hög syra som balanserar den komplexa frukten till perfektion.

KARAKTÄR

Citrustoner, mogen exotisk frukt, blomster med fin balanserad syra.

SERVERAS

Serveras vid 10-12°C till fisk, carpaccio och fisktartar med rikliga mängder olivolja.

LAGRING

Gott att dricka nu men med en lagringspotential på uppåt 20 år.