Manzanilla Solear

En traditionell Sherry gjord på Solerametoden
Artikelnummer: X512221002
« Tillbaka till produkter
Egenskaper
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Sötma
Årgång: NV
Druva: Palomino Fino
Smaktyp: Sherry
Land: Spanien
Sortiment: Beställningsvara
Tillgänglighet: X512221002
Beskrivning
Restaurangsortiment.

Produktblad (PDF)
Högupplöst bild

OMRÅDET

Längst ner i södra Spanien finns den gyllene triangeln. Mellan städerna Jerez, El Puerto de Santa Maria och Sanlucar de Barrameda finns den unika jordmån, albariza, som har gjort det möjligt att framställa ett av världens mest unika viner - sherry.

PRODUCENTEN

Bodegas Barbadillo ligger mitt i den gamla delen av Sanlucar de Barrameda, i Castillo San Diego. Här har man investerat i en modern vinanläggning som kan jäsa det unika vinet under kontrollerade former. Det är endast i staden Sanlucar de Barrameda som man har rätt att kalla sina viner för Manzanilla. Samtliga viner lagras sedan i det klassiska solerasystemet, ett system som innebär att man tappar av en mindre mängd äldre vin ur faten, för att senare fylla upp med yngre vin. På detta sätt blir vinet hela tiden en blandning av äldre och yngre årgångar.

VINET

Barbadillo Manzanilla Solear görs 100% på-Palomino druvor både från Barrio Alto och Bajo och har mognat genom solera-metod i källare från Sanlúcar de Barra i hela 6 år. Vinet är torr i stilen med en mjuk och söt fruktig smak. Aromerna är skarpa från den långa lagringen på sin jästfällning och får därför lättare toner av havssalt. Det kommer även fram toner av nötter och äpple. Smakerna är rena med dess sälta, nötter, jäst, äpple, citrus och svartpeppar. Eftersmaken är lång med fantastiskt djup.

KARAKTÄR

En traditionell Sherry enligt solera-metoden med härlig sälta, nötter, jäst och citrustoner.

SERVERAS

Serveras vid 6-8°C till ansjovis, pata negra skinka, lomo eller en vällagrad manchego-ost. En annan klassiker är soppa gjord på färska trattkantareller.

LAGRING

En färdig produkt som kan njutas av idag eller lång tid framöver.