La Capilla Vendimia Seleccionada

Stilren Tempranillo (Tinta del Pais) från Ribera del Duero
Artikelnummer: X1100301
« Tillbaka till produkter
Egenskaper
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Sötma
Årgång: 2016
Pris:
Druva: Tempranillo
Smaktyp: Fruktiga & kryddiga
Land: Spanien
Sortiment: Beställningsvara
Tillgänglighet: X1100301
Beskrivning
Restaurangsortiment.

Produktblad (PDF)
Högupplöst bild

OMRÅDET

Bodegas Finca La Capilla är belägen i den pittoreska staden Roa de Duero som tillhör Provincia de Burgos, 150 km norr om huvudstaden Madrid.

PRODUCENTEN

Finca La Capilla består av totalt 65 hektar, där ca 50 hektar är sk single vineyards. Historien börjar med Enrique Forner som började sin bana i vinindustrin redan under 1920-talet i Valencia. Enrique drevs i landsflykt under Spanska inbördeskriget och fortsatte sin karriär 1952 i Rhône och i Loiredalen. Enrique återvände till Spanien 1968 och slog sig ned i hjärtat av La Rioja Alta. Under årens lopp fortsatte Enrique att utvecklas och insåg att de allra bästa förutsättningarna fanns i Ribera del Duero. Genom hans arv grundades Finca La Capilla 1998 av Juan Miñón och hans son Rodrigo. Rodrigo fick tidigt rollen som vinmakare, idag har de vingårdar i Roa de Duero, Anguix, La Horra och i Fuentecén. 2019 tog ansedda Rioja producenten Marqués de Cáceres över vineriet, men i fortsatt regi av Rodrigo Miñón.

VINET

Vinet kommer från vingårdarnas allra bästa plotter i Roa, La Horra och Anguix. Själva vinrankorna är ympade från gamla rankor i området. Jordmånen består av sand, lera och limesten med perfekt dränering. Årgång 2016 hade en kall vinter med en hel del regn under våren med bra temperaturer under sommar, vilket gjorde att druvorna fick en perfekt mognad. Skörden skedde för hand och pumpades över i små ekfat där fermentering skedde med naturliga jäststammar. Därefter genomfördes en malolaktisk fermentering i franska ekfat. Vinet lagrades sedan 14 månader i Bordeaux fat och två år på flaska. Tonerna i vinet går åt mörk frukt, plommon, mogna körsbär, kryddor och fat. Avslutningen är lång med elegant tanninstruktur i perfekt harmoni med den djupa frukten.

KARAKTÄR

Snyggt vin med mörk mogen frukt, silkeslena tanniner med inslag av fat.

SERVERAS

Serveras vid 14-16 °C till kött, mustiga grytor och ragu.

LAGRING

Gott att dricka nu med lagringspotential uppåt 10 år.