Franschhoek Cellar Sauvignon Blanc


Artikelnummer: 832901
« Tillbaka till produkter
Egenskaper
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Sötma
Årgång: 2021
Druva: Sauvignon blanc
Smaktyp: Friska & fruktiga
Land: Sydafrika
Sortiment: Beställningsvara
Tillgänglighet: 832901
Beskrivning
Restaurangsortiment.

Produktblad (PDF)
Högupplöst bild

OMRÅDET

Coastal Region ingår i Western Cape som är en provins i södra Sydafrika. Området omfattar det sydvästliga hörnet av landet, vid Godahoppsudden och har kust både mot Indiska oceanen och mot Atlanten. Här hittar du vita, röda och roséviner, där pinotage, cabernet sauvignon och syrah är det vanligaste röda druvorna, medan chenin blanc, colombard och sauvignon blanc är de vita druvorna som ligger i fokus.

PRODUCENTEN

Det bördiga distriktet Franschhoek i Coastal Region har en vinodlingshistoria ända från 1680-talet. Här bildades 1945 Franschhoek Co-Operative Cellar som på senare år övergått i privat ägo under DGB och fått namnet Franschhoek Cellar. Både innovativa och erfarna odlare i regionen förser idag Franschhoek Cellar med c:a 9 000 ton druvor per skördeår. Chefsvinmakare är JD Rossouw, som tillsammans med odlingsexperten Stephan Joubert väljer druvor från odlingar med rätt jordmån för optimal växtbalans. Rossouw övertog 2015 Richard Duckitts gedigna och mångåriga arbete med att bygga upp en detaljkunskap om nyanser och aspekter av Franschhoeks terroirer, med en särskild talang för att frigöra den unikt livliga karaktären i dalens viner.

VINET

Vinrankorna kommer från områdets svalare delar men som ändå får ordentligt med soltimmar för långsam mognad. Plotterna är uppdelade i områdena; Darling, Durbanville och Stellenbosch. Vinet genomgår traditionell vinmakning i ståltank och ligger på sin jästfällning under 4 månader.  Det intensivt aromatiska vinet bjuder på toner av krusbär, fläder och gröna fikon. Avslutningen är balanserad av den härliga frukten och dess syra.

KARAKTÄR

Krusbär, fläder och gröna fikon som avslutas med fin syra.

SERVERAS

Serveras vid 8-10ºC till räkor, lax, musslor, kyckling eller som aperitif.

LAGRING

Gott att dricka nu men går utmärkt att lagra uppåt 3-4 år.