Château Martinolles Garriguet Vielles Vignes Limoux


Artikelnummer: X2520701
« Tillbaka till produkter
Egenskaper
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Sötma
Årgång: 2020
Pris:
Druva: merlot, syrah & cabernet sauvignon
Smaktyp: Fruktiga & smakrika
Land: Frankrike
Sortiment: Beställningsvara
Tillgänglighet: X2520701
Beskrivning
Restaurangsortiment.

Produktblad (PDF)
Högupplöst bild

OMRÅDET

I södra Frankrike ligger ett av Frankrikes mest populära distrikt Languedoc-Roussillon. Regionen har historiskt varit mest känd för sina röda viner och starkvin men med utvecklingen för internationella druvsorter i området har många vita viner och rosé-viner från regionen tagit mer och mer plats på vinlistorna runt om i världen. Ungefär en tredjedel av Frankrikes vinodlingar ligger i Languedoc-Roussillon. Området följer kusten och ligger precis mellan Pyrenéerna och Provence. I Frankrike kallar man platsen för Le Midi. Här har Domaines Paul Mas sina domäner.

PRODUCENTEN

Ägaren till Domaines Paul Mas, Jean-Claude Mas, har med sig vinmakarintresset hemifrån och familjen har sedan sent 1800-tal funnits med på områdets vinkarta. På Domaines Paul Mas gör man stilrena traditionella viner på klassiska druvsorter från södra Frankrike. Man har tagit till sig moderna metoder för vinproduktion och stort fokus ligger på att arbeta med ekologisk vinproduktion. 2020 utnämndes Domaines Paul Mas till “Winery of the Year 2020” av Wine Enthusiast.

VINET

Druvorna har vuxit på gamla vinrankor på kullarna i närheten byn St Hilaire i Limoux där det har odlats vin sedan romartiden. Vingårdarna är HVE-certifierade – Frankrikes högsta nivå för certifiering av hållbart jordbruk. Druvsammansättningen består av 55% merlot, 30% syrah och 15% cabernet sauvignon. Vinet är mörkt rödlila i färgen. Nyanserad, fruktig, balanserad smak med mörk fruktighet som svarta vinbär, och plommon, rostad fatkaraktär, ceder, kaffe och vanilj. Silkiga tanniner och lång fin eftersmak.

KARAKTÄR

Mörkt rödlila färg. Nyanserad, fruktig, balanserad smak med mörk fruktighet som svarta vinbär, och plommon, rostad fatkaraktär, ceder, kaffe och vanilj. Silkiga tanniner och lång fin eftersmak.

SERVERAS

Serveras vid 15-17°C till rätter av rött kött och vilt, också gott till charkbrickan och smakrika hårdostar.  

LAGRING

Vinet kan sparas i 5 år utan problem.