Sancerre Blanc La Guiberte

Mineralisk och fruktig Sancerre
Artikelnummer: 848801
« Tillbaka till produkter
Egenskaper
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Sötma
Årgång: 2021
Druva: Sauvignon Blanc
Smaktyp: Friska & fruktiga
Land: Frankrike
Sortiment: Beställningsvara
Tillgänglighet: 848801
Beskrivning
Restaurangsortiment.

Produktblad (PDF)
Högupplöst bild

OMRÅDET

Sancerre är en appellation för Loireviner från övre delen av Loiredalen och har sitt namn från staden med samma namn. Appellationen är känd för friska vita viner på druvsorten Sauvignon Blanc. Appellationerna Sancerre och Pouilly Fumé, som gör likartade viner, är belägna på ömse sidor om Loire-floden.

PRODUCENTEN

Familjeägda Domaine Alain Gueneau’s bildsköna vingårdar täcker 15 hektar sluttningar i Sury-en-Vaux, Sancerre och Chavignol i Loiredalen. Alain ärvde vineriet från sina föräldrar och driver det idag tillsammans med dottern Elisa.

VINET

Vinet har legat lagrats på ståltank på sin jästfällning under 8 månader. Vinrankorna är strax över 30 år gamla och jordmånen består främst av kalksten och lera. Vinet inbringar finstämda toner av krusbär, fläder, citrus och grapefrukt. Därtill kommer gröna toner av nässlor och örter. Uppiggande balanserad syra som kompletteras av vinets fyllighet och ger en avslutande mjuk eftersmak.

KARAKTÄR

Här kommer det fram trevliga toner av krusbär, nässlor, citrus och grapefrukt som avslutas med en balanserad syra.

SERVERAS

Serveras vid 10-12 °C till alla möjliga rätter som fisk, skaldjur och sallader. Den perfekta matchningen är rätter som innehåller getost.

LAGRING

Drick nu men går utmärkt att lagra 3-4 år.