Louis Massing Grand Cru Blanc de Blancs BRUT Magnum

Stilren Champagne på Magnum
Artikelnummer: 741906
« Tillbaka till produkter
Egenskaper
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Sötma
Årgång: NV
Druva: Chardonnay
Smaktyp: Friska & fruktiga
Land: Frankrike
Sortiment: Beställningsvara
Tillgänglighet: 741906
Beskrivning
Restaurangsortiment.

Produktblad (PDF)
Högupplöst bild

OMRÅDET

Trots hård konkurrens från både Gamla och Nya världen, har Champagne lyckats behålla sin position som världens bästa område för produktion av mousserande viner. Den speciella, kalkrika jordmånen och det relativt nordliga läget ger druvor som bäst lämpar sig för just dessa viner. I Champagne finns ungefär 5 000 vinodlare och dryga 250 champagnehus. De blå druvsorterna pinot noir, pinot meunier samt den gröna chardonnay används i varierande proportioner till områdets champagneproduktion. Champagne har tre huvudsakliga odlingsområden inom distriktet. Côte des Blancs är uppodlat av framförallt chardonnay. I Montagne de Reims odlar man framförallt pinot noir och i Vallée de La Marne odlas huvudsakligen pinot meunier. Inom dessa tre områden ligger alla de 17 Grand Cru-byarna.

PRODUCENTEN

Louis Massing är ett familjeägt hus i den fjärde generationen och grundades i byn Avize i Côte des Blancs 1936. Man förfogar över 11 ha egna vingårdar och den totala produktionen uppgår till cirka 500 000 flaskor, varav ca hälften går på export. Vinmakare är ägaren till firman, Jean-Bernard Moroy

VINET

Brut Nature betyder ingen dosage, alltså inget tillsatt socker. Vinet har lagrats strax över 36 månader på sin jästfällning. Ett friskt, krispigt och mycket vitalt vin som kombinerar högsta druvkvalitet med en imponerande fräschhet och balans. Doften är frisk, med inslag av citrus och mineraler. Smaken är krispig, koncentrerat fruktig och snustorr med kraftig mousse av små bubblor. 100% Grand Cru chardonnay-druvor från de egna vingårdarna i Avize.

KARAKTÄR

Doften är frisk, med inslag av citrus och mineraler. Smaken är krispig, koncentrerat fruktig och snustorr med kraftig mousse av små bubblor.

SERVERAS

Louis Massing Brut Nature passar perfekt som aperitif, smakrika fiskrätter eller till ostron, en optimal kombination. Serveras vid 8-10° C .

LAGRING

Vinet är drickfärdigt nu men kan lagras 2-5 år.