Träbackar slut – Lancewood Sauvignon Blanc

Lancewood Sauvignon Blanc ”Pingvinet” – från Nya Zeeland

Lika unikt som Lancewood-trädet är för Nya Zeeland, lika unik är den karaktär som sauvignon blanc-vinerna från Marlborough får. Nästan 60% av vinproduktionen på Nya Zeeland är just sauvignon blanc, viner som alltid har fräschör och krispighet som huvudkaraktär. Lancewood Sauvignon Blanc är gjort på druvor från området Marlborough, på den lite svalare Nya Zeeländska syd-ön.

Lancewood Sauvignon Blanc är ett torrt och smakrikt vitt vin med inslag av passionsfrukt, lime och krusbär. Vi kallar vinet ”pingvinet” för att det knyter an till landet och den södra ön där de utrotningshotade gulögda pingvinerna bor.

Lancewood är inte ekfatslagrat, som man skulle kunna tänka sig utifrån namnet på vinet, utan namnet syftar på ett för landet unikt träd som har lansformade löv.

Vinet passar utmärkt att servera som aperitif eller till fiskrätter, skaldjur och sallader. Den fräscha årgången som släpps nu – 2017 – är mineralig och krispig som sig bör, och har energi som passar utmärkt för en annan klassisk matchning – getost!

Beställ vinet enkelt via Systembolaget och hämta det i valfri butik inom cirka en vecka.

Observera att tidigare levererades det här vinet i träback. Tyvärr är träbackarna slutlevererade från och med 20180312.

Produktinformation:
Lancewood Sauvignon Blanc 2017
Ursprung: Marlborough, Nya Zeeland
Pris: 95 kr
Artikelnummer: 77135

Lancewood-liten

Lancewood-trädet är unikt för Nya Zeeland. Som ungt känns det igen på de stora, lansformade bladen. När trädet blir 15-20 år ändrar det karaktär och tar formen av ett mer traditionellt träd. Bladen har använts av Nya Zeelands urinvånare maorier, som lansar.
Den nya zeeländska gulögda pingvinen bor nästan bara på sydön. Sedan mitten av 1990-talet har den minskat stort i antal och är idag utrotningshotad.

 
« Tillbaka till översikt