Chateauneuf du Pape Les Otéliées

Modern Châteuneuf-Du-Pape med stor potential!
Artikelnummer: 967201
« Tillbaka till produkter
Egenskaper
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Sötma
Årgång: 2018
Pris:
Druva: Grenache, syrah & mourvèdre
Smaktyp: Fruktiga & kryddiga
Land: Frankrike
Sortiment: Beställningsvara
Tillgänglighet: 967201
Beskrivning
Restaurangsortiment.

Produktblad (PDF)

OMRÅDET

Châteauneuf-du-Pape är en kommun i departementet Vaucluse i regionen Provence-Alpes-Côte dÀzur i sydöstra Frankrike.

PRODUCENTEN

Yves Cuilleron började sin bana som vinmakare 1987. 1988 frågade Francois Villard Yves om han kunde få praktisera och hjälpte därmed till med skördarna 1988 och 1989. För att Francois skulle förfina sina kunskaper fick han även lära sig vinmakning av Pierre Gaillard, de tre blev därefter goda vänner och påbörjade ett nära samarbete. 1995 började de planetera vin i Seyssuel och när de 1996 ägde 4 ha investerade de i en tillräckligt stor byggnad som hade plats för vintankar och pressar. För att kunna betala av den stora investeringen startade de en vinhandel och köpte upp druvor från olika appellationer i Rhônedalen. Idag gör de tre vinmakarna vin från Seyssuel ned till Châteauneuf-du-pape.

VINET

Druvorna kommer från fyra angränsade plotter i Châteauneuf. Rankorna är i snitt 40 år gamla och druvsammansättningen består av 80% grenache, 15% syrah och 5% mourvèdre. Skörden sker helt för hand. Vinet genomgår fermentering med naturliga jäststammar under 3-4 veckor. Totalt lagras vinet 12 månader på franska ekfat och även i cementfat, vinet filtreras därefter innan buteljering. Doften är varm och fruktig med inslag av svarta vinbär, plommon, fat, läder och vanilj. Smaken är fruktig och kraftig med lång och balanserad eftersmak.

KARAKTÄR

Elegant mörk frukt av körsbär, plommon, läder och vanilj som avslutas med eleganta tanniner.

SERVERAS

Serveras vid 14-15°C till lamm med oliver, kalvkött eller till rött kött.

LAGRING

Vinet är gott nu men har en lagringspotential mellan 10-15 år.