Forge Cellars

Forge Cellars är en småskalig producent som enbart fokuserar på riesling och pinot noir, forge Cellars samarbetar med den franska vinproducenten Château de Saint Cosme i Gigondas. För att tydliggöra hur samarbetet fungerar är Forge Cellars fristående men med ett nära samarbete mellan vinmakaren och visionären Louis Barruol, Rick Rainey som är VD och Justin Boyette som är ansvarig vinmakare. Forge Cellars arbetar hantverksmässigt och de kännetecknas av viner med perfekt balans mellan mineralitet, dess fruktighet och att vinerna tydligt ska spegla områdets terroir. Filosofin är att bevara och att utveckla teknikerna för att arbeta ekologiskt med tydliga mål att bli biodynamiska. Totalt består ägorna av strax över 6 hektar, fokus är helt klart pinot noir, knappt under 1 hektar består av riesling. 2016 påbörjade producenten det tunga arbetet med att omplantera och låta rankorna komma djupare ned, allt för att möjliggöra att vinerna framöver får ännu tydligare påverkan av områdets terroir.

http://www.forgecellars.com/