Bodegas Bermejos

Bodegas Bermejos är rankad som en av de absolut främsta vingårdarna på Lanzarote, grundad av Ignacio Valdera så sent som 2001. Vissa av vinerna är certifierade som ekologiska. Principen är att göra så lite påverkan som möjligt på miljön. Området är extremt, vinrankorna får kämpa genom den vulkaniska ytan som bildades efter ett våldsamt vulkanutbrott som varade mellan 1730-1736. Varje vinranka är därför planterad i hål eller hoyo som det kallas, för att komma tillräckligt långt ned genom lagren av aska och stelnad lava. Klimatet är att betrakta som subtropisk och temperaturerna är milda med små klimatskillnader pga närheten till havet och dess starka vindar.

Produktionen ligger på cirka 500.000 flaskor om året, utspritt på hela 14 typer av viner. Skördeuttaget är lågt, inte minst på grund av odlingstekniken i groparna och ligger på omkring 1000 kilo per hektar, vilket är lågt. Bermejos fokuserar på fyra lokala druvor. Den blå druvan listán negro, moscatel, diego (som även går under namnet vijariego) och den betydande malvasia volcánica. Druvan ger hög avkastning och mognar tidigt, vilket innebär att man börjar skörda så tidigt som i juli. Den första platsen att skörda på i hela Europa.

Hela 60 procent av deras totala produktion består av det vita, friska och mineralmättade malvasica volcánica seco. Druvan kommer ursprungligen från Grekland och anlände till Teneriffa på 1700-talet. För att hålla produktionen på en viss nivå köper Berjemos även in frukt av lokala odlare.

Firman gör dessutom två mycket intressanta mousserande viner, gjorda enligt den traditionella metoden och på inhemska druvor.

http://www.losbermejos.com/

Malvasia Volcani Brut
Vintyp:Mousserande
Smaktyp: Friska & fruktiga
Förpackning:750 ml, 6-pack
Årgång:2014
Artikelnummer:7060501

Pris: 219,00 kr
Land/Region
Spanien
Lanzarote
Producent
Bodegas Bermejos
Pris
219,00 kr