Pressmeddelande

Studier Ellerstadter Kirchenstück – nyhet på Systembolaget!

Studier_Weissburgunder_PRESS

Den 1:a juni lanseras för första gången på Systembolagets hyllor Studier Ellerstadter Kirchenstück Weissburgunder Trocken 2014. Det är ett nyanserat, friskt och fruktigt vin med smak av äpplen, citrus, melon och mineraler. Vinet är ekologiskt odlat vilket innebär att odlingen skett utan några som helst kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel.

Weingut Studier ligger i Ellerstadt i vindistriktet Pfalz. Vingården drivs sedan 1995 av paret Sibylle och Reinhard Studier. Weingut Studier äger totalt cirka 28 hektar vinodling där de främst odlar gröna druvor som riesling, weissburgunder (pinot blanc), pinot gris, chardonnay och sauvignon blanc. De har även en liten del röda druvor som dornfelder, pinot noir, merlot, st laurent och cabernet sauvignon.

Vinmakarparet Studier har höga ambitioner att skapa högkvalitativt vin med friskhet och fräschör. För att lyckas behålla friskheten år ut och år in har man valt att sköta all sin verksamhet under jord i svala källare. Svalkan och den jämna temperaturen är en viktig och bidragande faktor för att få frukten och smakaromerna i druvan i sin renaste form och inte minst för att ge vinet en optimal utvecklingspotential.

Druvorna till detta vin kommer från en 40 år gammal vingård och består till 100% av weissburgunder, som även kallas pinot blanc. Skörden sker för hand på de branta sydsluttningarna i Ellerstadt. Vinet jäser under låg temperatur på ståltank följt av vila under en tid för att på så sätt naturligt fälla ut sediment, därmed slipper man filtrering av vinet.

Serveras vid 8-10°C till rätter med fisk- och skaldjur.

Fakta om vinet:

Druvor: 100% weissburgunder (pinot blanc)

Ursprung: Pfalz, Tyskland

Alkoholhalt: 13%

Systembolaget art nr: 5482

Pris: 99 kr, 750 ml

Lagring: Vinet är färdigt att njutas nu, men kan lagras upp till 3 år.

Lanseringsdatum: 2015-06-01

 
« Tillbaka till översikt