Pressmeddelande

Rodney Strong – Fine Wine Producer of the Year 2016

Nyligen utsågs vinet Rodney Strong Chalk Hill Chardonnay 2013 till Fine Wine Producer of the Year 2016, i kategorin för vitt vin, av vintidningen Fine Wine International*. Härligt när bra viner, gjorda med omsorg får uppmärksamhet. Det inspirerar ofta fler att prova vinet om det fått ett gott omdöme av erkända vinskribenter. Samma årgång har också fått 90 poäng av Robert Parker’s Wine Advocate**.

Ett stort hållbarhetsfokus råder på vingården och Rodney Strong Vineyards är certifierade i California Sustainable Winegrower’s Alliance sedan 2010. Bland annat har man solpaneler som genererar el på taket till vinkällaren, man driver ett fiskvänligt jordbruk och har flera parallella projekt igång för att ständigt förbättra luft- och vattenkvalitet i närområdet. Ett hållbart arbete som ger resultat.
Vill du läsa mer om satsningarna på hållbara metoder hos Rodney Strong Vineyards så läs mer här:
https://www.rodneystrong.com/our-story/sustainability/

Rodney Strong Chalk Hill Chardonnay 2013 finna att köpa på Systembolaget. Det är ett fylligare, men inte för kraftigt, vitt vin som passar till något smakrikare fiskrätter. Perfekt att matcha till en krämig risotto med havets läckerheter, gärna med grillad grön sparris som tillbehör.
Vingården har även tidigare fått fina utmärkelser – 2013 utsågs Rodney Strong Vineyards till American Winery of the Year av Wine Enthusiast i deras Wine Star Award.

FineWineProducer2016-web1
Rodney Strong Chalk Hill Chardonnay 2013
Art nr: 6471
Pris: 159 kr

_________________________________________
* Fine Wine International, utgåva, nr 2, februari 2016
** Robert Parker’s Wine Advocate, december 2014

 
« Tillbaka till översikt