Pressmeddelande

Quara Malbec 2015 – ny årgång från vingårdsläget Cabra Corral finns i butik nu

Det röda vinet Quara Malbec kommer från det högt belägna vingårdsläget Cabra Corral som ligger uppe i bergen i ett område som heter Salta i Argentina.

Familjeföretaget har varit verksamt i regionen i 150 år och det är också här de har sitt vineri. Det svala klimatet här ger fin fruktighet och nyansrikedom till vinerna. Till Quara Malbec har man använt 100% malbec-druvor. Malbec är Argentinas nationaldruva, en druva som trivs i den argentinska jordmånen och som ger storstilade viner med elegans och smakrikhet.

Den nya årgången av Quara Malbec 2015 finns nu på Systembolagets hyllor runt om i Sverige. En årgång med mycket hög kvalitet, tydlig fruktighet och välbalanserad syrlighet. Vinet kommer från det enskilda vingårdsläget Cabra Corral, ett område som anses vara lite finare och där rankorna planterades för över 40 år sedan, år 1975. Vingården är belägen 1 750 m över havet. Att vinrankorna är så pass gamla ger mer koncentration till vinet och att druvorna odlas på hög höjd ger vinet renare och ”skarpare” struktur och syra.

En välhängd biff, serverad med en kryddig tomatsalsa är perfekt att matcha till Quara Malbec.

Quara Malbec Single Vineyard 2015
Art nr: 6551
Pris: 129 kr

 

Quara_Malbec_PRESS (3) liten

Quara Malbec 2015

 
« Tillbaka till översikt