Pressmeddelande

Nytt utseende – samma eleganta kraft i vinet – La Forza!

Grande Alberone La Forza i läcker ”paperwrapping”, i butik från juli 2017. Pris 89 kr.

La Forza betyder ”kraften” och här kan vi verkligen tala om kraft!

Nu i sommar har Grande Alberone La Forza fått ett elegantare utseende och säljs i en läcker ”paperwrapping”, perfekt att ta med sig när man ska på middag och vill visa sin uppskattning till värdparet. Finns att köpa på Systembolaget från och med juli 2017.

La_Forza-liten

Grande Alberone La Forza har en fruktig stil med fin kryddighet och inslag av fat. Ekfatslagringen har rundat av tanninerna och ger en lång fin avslutning. Tonerna drar åt plommon, mörka bär, russin, choklad och kryddor. Vinet är gjort av primitivo, merlot och cabernet sauvignon i skön harmoni. Grande Alberone La Forza eller La Forza, som vi kallar det, är ett något stramare vin med kortare fatlagring än sin storebror Grande Alberone Vino Rosso. Vinet fick 94 poäng av 99 möjliga när Italiens ledande vinkritiker Luca Maroni provade vinet, han räknas idag som en av Italiens främsta vinkritiker.

La Forza kommer från tre regioner i Italien. Veneto i norr, Apulien och Sicilien i söder, där varje region bidrar med sin unika terroir. Veneto bidrar med syra, struktur och elegans medan de sydliga och varma regionerna ger vinet kraft och koncentration.

Denna kraftfulla italienare passar till smakrika kötträtter. Matcha gärna till det vilda köket och självklart till grillat i alla former. Servera vinet vid 16-18° C. La Forza är utmärkt att dricka nu men kan också lagras 1-2 år.

Grande Alberone La Forza
Pris 89 kr
Art nr 75506

 
« Tillbaka till översikt