Pressmeddelande

Ny lansering från Giant Steps Applejack Vineyards

Pinot noir känner vi som en druva som gärna utmanar vinmakaren lite extra, oavsett var i världen den växer. I Australien är det avgörande för druvan att det finns svalka från havet eller högre höjder för att den ska trivas. Några av de allra bästa pinot noir-vinerna i Australien kommer från Yarra Valley som har skön svalka och bra höjd att erbjuda. Här har Giant Steps sina odlingar, ett familjeföretag som gör viner som är sanna sitt ursprung Yarra Valley.

Giant Steps Applejack Vineyard Pinot Noir 2014 är gjort på druvor från en och samma vingård, så kallad ”single vineyard”. Vingården planterades 2001 med enbart pinot noir-druvor och heter Applejack Vineyard. Druvorna handplockades i mars 2014, vinet är sedan lagrat 10 månader på franska ekfat och ofiltrerat för att behålla så mycket smak och kraft som möjligt i vinet. Ett elegant vin med finess och härlig känsla, viss pepprighet och tydlig syra. Lagras upp till 10 år. Vinet fick 95 poäng av vingurun Robert Parker.

Giant-Steps-liten

Så här tycker vintidningarna här i Sverige om Giant Steps Applejack Vineyard Pinot Noir 2014:

Munskänken nr 4 2016 – Giant Steps för 249 kr fick omdömet ”prisvärt”.

Livets Goda #104 2016 – ”Mjukt och yppigt med kanel och kardemumma bland de rödbäriga inslagen. Vanilj och parfymerat i balanserat avslut. En flirt!”

Artikelnummer: 99735

Pris: 249 kr

Färre än 10 butiker har vinet på hyllan, ca 70 flaskor finns kvar i landet av de 360 som allokerades till Sverige. Går att beställa till butik. Med reservation för slutförsäljning.

Kul att känna till om Giant Steps:

Giant Steps chefsvinmakare Steve Flamsteed är finalist i Gourmet Traveller WINE 2016 för ”winemaker of the year”. Här är nomineringen: “Steve Flamsteed is a man of many talents with a finely tuned palate, an instinctive flair for winemaking, and fastidious attention to detail. This shows particularly in the stunning single-vineyard chardonnays and pinots of Giant Steps: distinctive wines that reflect their sites and glow with impeccable finesse.”

I den senaste upplagan (trettonde) av Matthew Jukes’ 100 Best Australian Wines 2016-2017 finns Giant Steps med. Listan presenterar de bästa vingårdarna i Australien som finns att köpa i UK just nu. Matthew Jukes är en av världens mest välrenommerade vinexperter.

 
« Tillbaka till översikt