Pressmeddelande

Ny årgång av Foppiano Pinot Noir finns i Sverige nu!

Foppiano Vineyards Estate Bottled Pinot Noir 2014 – en finstämd pinot noir med lager av smaknyanser från vingården i Russian River i Kalifornien lanseras nu i september i Sverige.

September är ”California Wine Month” i Kalifornien. Det är i den här amerikanska delstaten som man gör mest vin i USA. Under september månad, som ju också är skördemånad i Kalifornien, anordnas mängder med aktiviteter för att främja god vinkultur. Den för delstaten mycket viktiga vinindustri får synas lite extra i media under ett par intensiva höstveckor.

Lägligt nog har vi fått in en leverans från Kalifornien nu i september. Vinet kommer från en vingård i norra Kalifornien, precis söder om staden Healdsburg ligger Foppiano Vineyards, en anrik vingård med vinproduktion från 1896. Det var hit familjen Foppiano kom från Italien i slutet av 1800-talet, för att söka lyckan i det förlovade landet genom att odla vindruvor.

Vinrankorna artade sig väl och idag har man en produktion som sker med exakt precision. Pinot noir-druvorna hanteras med varsamhet genom hela produktionen och man skördar nattetid för att hålla druvorna svala. Vinet lagras på franska ekfat och detta ger vinet sina härliga aromatiska toner och nyanserade lager av smaker av mörka mogna plommon, granatäpple och viss brödighet. Druvorna till det här vinet skördades de två första veckorna i september för två år sedan, i ”California Wine Month”. Nu finns det i Sverige!

Foppiano Vineyards

Foppiano Vineyards Estate Bottled Pinot Noir 2014
Artikelnummer: 79362
Pris: 179 kr

Beställ vinet på Systembolaget. Det skickas till din butik inom 8 arbetsdagar. Obs. Begränsad volym tillgänglig.

Ladda ner produktblad (PDF)
 
« Tillbaka till översikt