Pressmeddelande

Marcelo Retamal finns med på listan över världens bästa vinmakare enligt Decanter 2015!

Top Winemaker Marcelo Retamal_640px

För första gången har det prominenta brittiska vinmagasinet Decanter publicerat en topplista med de 30 mest inflytelserika vinmakarna i världen. På topplistan kan vi stolt meddela att vinmakaren Marcelo Retamal från De Martino i Chile finns med. Det är Marcelo Retamal som tillsammans med De Martino-familjen står bakom vinmärket Santa Ines – ”ekovinet” som idag säljs på Systembolaget. Santa Ines har funnits med i ordinarie sortiment sedan 2009.

Marcelo Retamal hamnade på 13:e plats i den prestigefyllda rankingen över världens bästa vinmakare. Därmed är han rankad som nr: 1 av alla vinmakare i Latin Amerika.

Marcelo har spelat en viktig roll som chefsvinmakare på De Martino där han har arbetat i snart 20 år. Han har med djupt engagemang och hårt arbete varit med och utvecklat vinerna i portföljen och hittat varje vins speciella identitet och karaktär i förhållande till druva, växtplats och hantering. Det viktigaste för Marcelo har varit att hitta balansen, att ha respekt för både historik och tradition.

Marcelo Retamal är mycket hedrad över utmärkelsen men han säger också att det här är ett resultat av många års arbete av en rad människor på vingården som vare sig de arbetar som oenologer, i laboratoriet, vinkällaren eller på vinområdet har bidragit till det vingården och dess viner gör dag.

Under de senaste åren har De Martino vunnit en rad priser och utmärkelser internationellt. Det är ett bra bevis på att vi skall fortsätta i samma riktning. Det motiverar oss att förstärka bilden av Chile som vinland menar Marcelo.

“Jag är chefsvinmakare men det arbete vi har gjort hade inte gått utan stödet från hela teamet och De Martino-familjen”, säger vinmakaren Marcelo Retamal på De Martino.

 
« Tillbaka till översikt