Pressmeddelande

Höjdarvinet Quara Malbec 2013

Den nya årgången av Quara Single Vineyard Malbec 2013 leverarar inte bara i Sverige utan också internationellt. Det är med stor glädje vi kan presentera dessa höga poäng, fina betyg och goda recensioner på vår höjdare från Argentina, gjord på druvor odlade på över 2 000 meters höjd!

När Svenska Dagbladet och Mikael Mölstad listar ”Fredagsvinet – gott i glaset från Nya Världen”* (SvD 2016-03-11) får Quara Single Vineyard Malbec 2013 från Felix Lavaque betyget – 5 tärningar! Mikael Mölstad är en av Sveriges ledande vinskribenter, har skrivit om vin i över tjugo år och har bland annat skrivit boken En värld av vin. När Mikael Mölstad väljer ut sina favoriter inför helgen i Svenska Dagbladet beskriver han Quara Single Vineyard Malbec 2013 så här:

“Från fantastiska vingårdar i norra Argentina där många odlingar ligger på över 2 000 meters höjd. Felix Lavaque är den klart bästa producenten inte minst med detta rikt mörkfruktiga vin med toner av choklad, nötter och lång örtsyrlig smak. Smakar perfekt till en örtig och mustig viltstek.”

För att se klippet i SvD den 11 mars, följ länken längst ner på sidan.

Men det är inte bara den svenska marknaden som uppmärksammat det här höjdarvinet. Vinet ges nämligen 92 poäng av Tim Atkin i sin Special Report Argentina 2016*. Tim Atkin är en av Storbritanniens ledande vinjournalister med den unika titeln Master of Wine. Han är en internationellt erkänd vinexpert som gett ut en rad vinböcker och fått många utmärkelser för sitt arbete. I rapporten som släpptes officiellt under den stora internationella vinmässan Prowein i Tyskland i år, beskriver han Quara Single Vineyard Malbec 2013 så här:

”Ett annat fint balanserat rött vin från Lavaque, som verkar ha hitta friskheten trots det varma klimatet i Cafayate. Aromatiskt och raffinerade är detta saftigt, röda och bäriga vin med subtil fransk och amerikansk ek, något örtigt med timjan, oregano och en klart uppfriskande syra”.

Quara Malbec 2013 finns i ordinarie sortiment på Systembolaget.

Här är bild på malbec-druvor från Felix Lavaques egna odlingarna, där Quara kommer från.

Malbec-liten
PRODUKTINFORMATION:

Quara Single Vineyard Malbec 2013

Art nr 6551

Pris 129 kr

Källförteckning:

*Fredagsvinet – gott i glaset från Nya Världen: http://www.svd.se/fredagsvinet-gott-i-glaset-fran-nya-varlden

*Argentina 2016 Special Report, Tim Atkin MW

 
« Tillbaka till översikt